HomeAksjerKjøp Mediaset
Start å handle med eToro

Hvordan kjøpe Mediaset (GETVF)-aksjer i Norge 2022

Mediaset logo
Mediaset (GETVF)
...
24-timers endring
...
exchange
...
Forfatter: Hassan Maishera Oppdatert: July 12, 2022

Mediaset SpA eller Gruppo Mediaset er en italiensk gruppe av massekommunikasjonsselskaper som driver mange TV- og radiokanaler, produserer og streamer gratis og betalt innhold på ulike apper, og bruker sine driftsmedier til å selge reklame.

Selskapet har mange datterselskaper, som Mediaset Italia, et italiensk medie- og innholdsproduksjonsselskap; Mediaset España, et spansk medieselskap; og ProsiebenSat.1, et selskap som driver med underholdning, dating og handel og venture-virksomhet. Konsernets andre datterselskaper inkluderer Mediaset RTI, RadioMediaset, Publitalia '80 og mange andre. Selskapet er notert på børsene i Milano og BATS Europe i Italia, London-børsen i Storbritannia, børsene i Düsseldorf og Frankfurt i Tyskland.

Artikkelen forklarer hvordan du kan kjøpe Mediaset-aksjer, analyserer dens grunnleggende beregninger og beskriver viktig informasjon om selskapet.

Hvordan kjøpe GETVF-aksjer med 5 enkle trinn

 1. 1
  Besøk eToro via lenken nedenfor og registrer deg ved å oppgi din informasjon i de påkrevde feltene.
 2. 2
  Oppgi din personinformasjon og svar på et enkelt spørreskjema for informasjonsårsaker.
 3. 3
  Trykk på "Innskudd", velg din foretrukne betalingsmetode og følg instruksjonene for å finansiere kontoen din.
 4. 4
  Søk etter din favorittaksje og se de viktigste detaljene. Når du er klar til å investere, trykker du på "Handle".
 5. 5
  Oppgi beløpet du ønsker å investere, og konfigurer handelen din for å kjøpe aksjen.

Alt du trenger å vite om Mediaset

Innsamling av viktig informasjon om selskapet lar deg forstå risikoen og potensielle drivere for aksjer, slik at du kan ta bedre investeringsbeslutninger. De følgende delene diskuterer Mediasets historie, strategi, inntektskilder og aksjens siste ytelse.

Mediaset-historikk

Mediaset ble grunnlagt av den italienske politikeren Silvio Berlusconi i 1993 i Milano, Italia. I 1996 ble selskapet notert på børsen i Milano. I 1997 kjøpte selskapet en 25% eierandel i en spansk kringkaster Telecino. Konsernet lanserte sin nettportal under navnet Mediaset.it som strømmet tre generelle kanaler (Canale 5, Retequattro og Italia 1) og en nettavis Mediaset Online. Mediaset økte sin eierandel til 50,1 % i Telecinco i 2003, og året etter ble det oppkjøpte selskapet notert på Madrid-børsen. I 2004 lanserte selskapet en barnekanal Boing og en teleshoppingkanal Mediashopping.

I 2007 kjøpte selskapet Medusa, et italiensk filmproduksjonsselskap. I 2010 lanserte den kvinneinnholdskanalen La5, det interne informasjonsbyrået NewsMediaset, og en nettbasert TV-video.mediaset.it. Gruppen lanserte sin første italienske over-the-top-tjeneste (OTT) i 2013 som tillot brukere å streame en katalog med over 6000 produksjoner.

Konsernet foretok et nytt oppkjøp av Retecapri, en gratis radiokanal i 2017. I løpet av året har selskapet også foretatt nye aksjeinvesteringer og økt eierandelen i enkelte virksomheter. I 2018 lanserte selskapet Mediaset Play, som er en nettplattform som lar seerne se live og on-demand innhold fra Mediaset TV på alle enheter.

Hva er Mediasets strategi?

Mediasets strategi er fokusert på å øke inntektsveksten fra tre forretningsområder: TV, radio og digital. Selskapet implementerte en tverrmedietilnærming for annonsering som gjør det mulig å målrette mot potensielle kunder gjennom alder og kjønn, tillater lokalisering av annonser og analyserer interesser, se-/lytteatferd og kjøpsintensjon til målkundene.

Selskapets innholdsstrategi fokuserer på "egen og lokal produksjon" og internasjonal inntektsgenerering av de mest populære produksjonene. Selskapet har også som mål å produsere datadrevet innhold og fokuserer på digitale medier ved å effektivt administrere sitt digitale innholdsrom.

Selskapets ledelse streber etter å transformere sin forretningsmodell til en teknologisk aktivert modell og vedta en forenklet, men optimalisert organisasjonsstruktur. Den fokuserer på å ytterligere forbedre sine kritiske prosesser for produksjon, logistikk og innkjøp ved å inkludere teknologi og optimalisere kringkastingsevnene.

Hvordan tjener Mediaset penger?

Mediaset tjener penger på reklame. De lineær-digitale mediene (TV, radio, digital lyd, CTV og DGT) genererer 75 %, mens lineær TV og lineære medier genererer henholdsvis 18 % og 7 % av selskapets totale inntekter.

Hvordan har Mediaset prestert de siste årene?

Mediaset SpA-aksjen klatret en kort stund forbi €4,00-nivået i desember 2016, men begynte raskt å falle inntil den nådde sitt 5-års laveste nivå på €1,40 i oktober 2020. Aksjen har kommet seg etter det laveste til sin nåværende pris på €2,43. I løpet av de foregående fem årene (oktober 2016 og oktober 2021) ga aksjen en negativ avkastning på 2,3 %.

Kilde: Investing.com

Mediaset Fundamental Analysis

Fundamental analyse lar investorer finne ut aksjens iboende eller virkelige verdi sammenlignet med gjeldende markedspris. Investorer bruker selskapets regnskap og aksjens markedspris for å beregne ulike økonomiske beregninger for å lette deres investeringsbeslutning. De mest brukte fundamentale beregningene investorer bruker inkluderer inntekter, fortjeneste per aksje, P/E eller pris-til-inntektsforhold, utbytteavkastning og fri kontantstrøm.

Mediasets inntekter

Inntekter bestemmer salgsverdien av produkter eller tjenester et selskap solgte i en periode. Inntekter kalles også topplinje da det er den første posten på resultatregnskapet utstedt av selskapet. Investorer søker etter selskaper som viser konsekvent vekst i inntekter da det reflekterer levedyktigheten til selskapets forretningsmodell, utvidelse av markedsandeler og tilliten til kundene til produktene eller tjenestene.

Mediaset rapporterte en omsetning på €1,38 milliarder i første halvår av 2021.

Mediasets inntekter per aksje

Inntjening per aksje eller EPS for et selskap angir netto overskudd eller inntekt tilgjengelig for hver aksje av utestående aksjer. Den grunnleggende EPS beregnes ved først å trekke fra eventuelle foretrukne aksjeutbytte fra nettoresultatet og dele resultatet med gjennomsnittlig antall utestående aksjeaksjer. Den andre versjonen av metrikken, utvannet EPS, skiller seg fra den grunnleggende i beregningen av gjennomsnittlig antall utestående ordinære aksjer - den inkluderer også de konvertible verdipapirene, for eksempel konvertible preferanseaksjer og konvertible obligasjoner i ordinære aksjer, som utvanner resultatet.

I likhet med inntektsvekst anses også vekst i EPS som et positivt tegn, og selskaper som rapporterer en konsekvent økning i EPS foretrekkes av investorer. Per 14. oktober 2021 var Mediasets etterfølgende 12-måneders EPS på €0,3380.

Mediasets P/E-forhold

Pris til inntjening eller P/E-forhold bestemmer multiplene som en aksje handles med sammenlignet med inntjening per aksje eller EPS. Den beregnes ved å dele aksjens markedspris med EPS. For eksempel, hvis en aksje handles til $100 mens EPS er $10, vil P/E-forholdet være 10x. Dette betyr at aksjen handles til 10 ganger inntjening per aksje.

P/E-forholdet rapporteres på en etterfølgende 12-måneders basis, noe som betyr at EPS for de foregående 12 månedene tas med i beregningen av forholdet. Per 14. oktober 2021 var aksjens TTM P/E-forhold 7,29x.

Mediasets utbytteavkastning

Utbytte representerer kontantutdelinger et selskap har gitt til sine aksjonærer fra overskuddet. Det er styrets privilegium å erklære utbytte når og når de finner det hensiktsmessig under hensyntagen til selskapets utbyttepolitikk og virksomhetens tilstand, blant andre faktorer. For å være berettiget til å få utbytte annonsert av selskapet, må en investor holde aksjen før datoen for ex-utbytte.

Utbytte, derimot, representerer mengden av årlig utbytte per aksje - uttrykt som en prosentandel av aksjens markedspris. Det beregnes ved å dele det årlige utbyttet per aksje med aksjens gjeldende markedspris og multiplisere resultatet med 100 for å bestemme prosentandelen. For eksempel, en aksje som betalte $10 per aksje årlig som utbytte mens den nåværende aksjekursen er $100, vil utbytteavkastningen være 10% ($10/$100)x100.

Per 14. oktober 2021 var aksjens etterfølgende årlige utbytteavkastning 0,82 %.

Mediasets kontantstrøm

Fri kontantstrøm beregnes ved å trekke anleggsutgifter fra selskapets driftskontantstrømmer. Driftskontantstrømmene kan sees på et selskaps kontantstrømoppstilling. Positive og store tall for frie kontantstrømmer viser at selskapet er i en god finansiell tilstand, genererer sunne kontantstrømmer fra driften, og kontantene er tilstrekkelige til å finansiere kapitalutgifter samt utbytte og rentebetalinger.

Kontanter og kontantekvivalenter viser hvor mye kontanter et selskap har på tidspunktet for utarbeidelsen av kontantstrømoppstillingen. Selskapet rapporterte en fri kontantstrøm på €133,3 millioner i 1H2021.

Hvorfor kjøpe Mediaset-aksjer?

Mediaset er en stor gruppe medieselskaper med virksomhet i Italia og Spania. Selskapet er aktivt i massemedieindustrien og har et bredt spekter av TV-, radio-, digital- og streamingkanaler. Det er mange grunner til at du bør kjøpe Mediaset-aksjer:

 • Selskapet har mange massemediekanaler, noe som gjør det til en ideell plattform for annonsører å målrette sine potensielle kunder.
 • Selskapet betaler også utbytte med jevne mellomrom, slik at investorer har en sjanse til å få kapitalgevinster så vel som potensielt utbytte.
 • Selskapet genererte sunne inntekter i 1. halvår 2021 sammenlignet med året før, mens inntektene fra virksomheten i Italia og Spania også steg betydelig fra €31,7 i 1. halvår 2020 til € 198,7 i 1. halvår 2021.

Eksperttips om kjøp av Mediaset-aksjer

Mediaset-aksjen holdt seg flat og ga marginalt negativ avkastning hvis du holdt aksjen de siste fem årene. På den annen side har investorer som holdt aksjen siden starten av 2021 tjent rundt 16% avkastning frem til skrivende stund. Dette viser at du bør følge den kortsiktige bedriftsspesifikke utviklingen for å kjøpe og selge aksjen til rett tid. Du kan også bruke de kortsiktige markedstriggerne eller tekniske analysenivåene for å handle aksjen lønnsomt.
- Hassan Maishera
Kjøp Mediaset-aksjer i dag!

5 ting du bør vurdere før du kjøper Mediaset-aksjer

Ekspertinvestorer følger strengt testede teknikker før de vurderer investeringsforslag. Din handels- eller investeringsytelse kan forbedres betydelig hvis du følger disse eksperttipsene.

1. Forstå selskapet

Kjente investorer som Warren Buffett og Peter Lynch bruker mye tid på å undersøke selskapet før de kjøper aksjene. Forskningsprosessen innebærer å forstå selskapets virksomhet, inntektskilder, gjennomføre fundamentale analyser, studere regnskaper, skanne konkurransemiljøet og bestemme risikoer og svakheter. Å gjøre undersøkelser før du investerer i et selskaps aksjer vil tillate deg å ta riktige beslutninger og hjelpe deg med å kjøpe og selge aksjen til rett tid for å maksimere avkastningen.

2. Forstå det grunnleggende om å investere

Å forstå og bruke de grunnleggende prinsippene for å investere er viktig ikke bare for nybegynnere, men også for ekspertinvestorer. Et av de grunnleggende konseptene for å investere er å bruke risikostyringsteknikker, som vil hjelpe deg å generere høyere avkastning per enhet av risiko tatt. Hvis du er interessert i langsiktig investering, bør du lage en diversifisert portefølje av aksjer i stedet for å investere alle pengene dine i en enkelt aksje. På den annen side, hvis du er interessert i kortsiktig handel, kan du bruke risikostyringsstrategier ved å legge inn stoppordrer i hver av dine handler.

3. Velg din megler med omhu

Å velge riktig megler kan utgjøre en forskjell i din handels- og investeringsytelse. Selv om det er hundrevis av meglere tilgjengelig på markedet - hver hevder å tilby unike og karakteristiske tjenester - bør du se etter følgende viktige funksjoner i en megler. Din megler bør:

 • Gir deg tilgang til en avansert handelsterminal som kan brukes på tvers av alle operativsystemer og enheter, inkludert smarttelefoner.
 • Bli regulert av en lokal regulator.
 • Betal lave handelsgebyrer, provisjoner og spreads.
 • Gir deg tilgang til å handle et stort antall finansielle instrumenter.
 • Gi enkle og populære innskudds- og uttaksmetoder.
 • Gi tilgang til demokontoer hvor du kan teste handelsstrategiene dine og gjøre deg kjent med handelsplattformen.

4. Bestem hvor mye du vil investere

Hvis du finner en lukrativ investeringsmulighet, kan du vurdere å allokere en større del av pengene dine til den eiendelen i stedet for å sette alle pengene dine i en enkelt investering. Nøkkelen er å lage en portefølje av aksjer for å redusere den totale investeringsrisikoen. På samme måte, hvis du er interessert i kortsiktig handel, bør du beregne handelsstørrelsen din på forhånd slik at en liten bevegelse i aksjekursen mot deg ikke tørker bort kontoen din. Eksperthandlere risikerer bare 1% til 2% av handelskontoene sine på en enkelt handel og tar bare de handler som har risiko-til-belønningsforholdet større enn 2.

5. Bestem deg for et mål for investeringen din

Investeringsmål lar deg lage investeringsstrategien din deretter. Et investeringsmål bør settes realistisk da graden av risiko du tar direkte avhenger av avkastningen du ønsker å oppnå. Et mål med høy avkastning er vanskeligere å oppnå og krever investeringer i mer risikofylte investeringsmuligheter, noe som kan sette kapitalen din i fare. Et moderat investeringsmål kan relativt enkelt oppnås ved å investere i relativt tryggere eiendeler.

Bunnlinjen på kjøp av Mediaset-aksjer

Mediaset Group rapporterte en sunn økning i inntekter og resultat i 1H2021-resultatet. Selskapets ledelse har en positiv resultatføring for resten av året og har vedtatt en offensiv strategi for å utvikle virksomheten og øke inntektene.

Hvis du vil kjøpe Mediaset-aksjer, må du åpne en aksje- eller handelskonto hos en megler. Du kan åpne en konto hos en aksjemegler på nett ved å registrere deg på meglerens nettside, fylle ut et nettskjema og laste opp nødvendige dokumenter, som for eksempel bostedsbevis og identitetsbevis eller ID-kortet ditt. Megleren din vil åpne kontoen din med forbehold om vellykket verifisering av dokumentene dine. Etter at kontoen din er opprettet, kan du sette inn penger på kontoen din ved å bruke en av de populære innskuddsmetodene.

Hvis du ønsker å utforske flere interessante aksjer, kan du bla gjennom nettsiden vår da vi har dekket hundrevis av aksjer, og gir dybdeinformasjon og grunnleggende analyser som kan lette deg i investeringsbeslutningen din.

Alternative aksjer

Rolls-Royce logo
Rolls-Royce
RR
...
...
Post Italiane logo
Post Italiane
PITAF
...
...
Vestas logo
Vestas
VWSYF
...
...
Netflix logo
Netflix
NFLX
...
...
ThyssenKrupp logo
ThyssenKrupp
TYEKF
...
...

Ofte stilte spørsmål

 1. Mediaset-aksjer handles på Milano og BATS Europe i Italia, London Stock Exchange i Storbritannia, Düsseldorf og Frankfurt børser i Tyskland.

 2. Selskapet møter konkurranse fra andre mediebedrifter, inkludert sosiale mediegiganter som har høy engasjement og et høyt antall brukere. Så annonsører ser også etter andre billigere alternativer, som kan sette selskapets annonseinntekter under press.

 3. Mediaset har gjennom årene gitt sine aksjonærer intermitterende utbytte, men man kan ikke forutsi med sikkerhet om selskapet ville utbetale noe utbytte. Styret analyserer selskapets økonomiske stilling og fremtidige prosjekter for å avgjøre om utbyttebetaling er mulig eller ikke.

 4. For å finne ut om Mediaset-aksjen er overvurdert eller undervurdert, må du analysere ulike grunnleggende beregninger og sammenligne beregningene med jevnaldrende. Noen ganger gir få grunnleggende beregninger motstridende resultater, i så fall må du se etter andre beregninger for å få et klarere bilde.

 5. Det avhenger av investeringshorisonten din, risikoviljen og investeringsmålet ditt. Du bør alltid se etter triggere som kan påvirke aksjekursen, slik at du ikke ender opp med å få negativ avkastning selv om du holder den i for eksempel 5 år.

 6. Du bør følge bedrifts- og bransjespesifikk utvikling for å handle Mediaset-aksjer. Aksjen kan også påvirkes av den generelle markedsstemningen og kan bevege seg i takt med den bredere markedsindeksen. I fravær av noen triggere, følger en aksje vanligvis viktige tekniske nivåer og kan omsettes lønnsomt ved hjelp av teknisk analyse.