Home » Aksjer » Kjøp Poste Italiane
Start-trading with eToro

Hvordan kjøpe Poste Italiane (PITAF)-aksjer i Norge 2023

Post Italiane logo
Post Italiane (PITAF)
...
24h-change
...
exchange
...

Poste Italiane er et italiensk selskap som tilbyr logistikk- og posttjenester i tillegg til finans- og forsikringstjenester. Selskapet driver over 12 500 postkontorer i Italia og er et av de eldste selskapene i Europa.

Denne artikkelen er en veiledning for kjøp av Poste Italiane-aksjer, og gir en grundig oversikt over selskapets virksomhet og den siste økonomiske ytelsen. I tillegg ser vi på det grunnleggende bak Poste Italianes virksomhet og tolker de finansielle styrkene og svakhetene, slik at du har all informasjonen som trengs for å handle Poste Italiane-aksjer.

Hvordan kjøpe PITAF-aksjer med 5 enkle trinn

 1. 1
  Besøk eToro via lenken nedenfor og registrer deg ved å oppgi din informasjon i de påkrevde feltene.
 2. 2
  Oppgi din personinformasjon og svar på et enkelt spørreskjema for informasjonsårsaker.
 3. 3
  Trykk på "Innskudd", velg din foretrukne betalingsmetode og følg instruksjonene for å finansiere kontoen din.
 4. 4
  Søk etter din favorittaksje og se de viktigste detaljene. Når du er klar til å investere, trykker du på "Handle".
 5. 5
  Oppgi beløpet du ønsker å investere, og konfigurer handelen din for å kjøpe aksjen.

Best anmeldte meglerhus for kjøpe av Poste Italiane-aksjer

1. eToro

eToro er et av de mest kjente sosiale investeringsnettverkene, med et oppdrag å forbedre investorers økonomiske kunnskap og aktivitet. Med over 17 millioner brukere siden oppstarten i 2007, har eToro blitt den fremste investeringsplattformen for både nybegynnere og erfarne tradere. Du kan lese hele vår eToro-anmeldelse her.

Sikkerhet og Personvern

Sikkerhet er en av de viktigste faktorene å vurdere når du velger en investeringsplattform. Siden eToro er regulert av Financial Conduct Authority (FCA) og Cyprus Securities and Exchange Commission (CySEC) kan du være trygg på at dine midler og personlige opplysninger er sikre. Videre krypterer eToro alle innsendinger med SSL-kryptering for å hindre hackere i å avskjære konfidensiell informasjon. Til slutt bruker plattformen tofaktorautentisering (2FA) for å fremme sikkerheten til brukernes kontoer.

Gebyrer og Funksjoner

Både nybegynnere og erfarne investorer kan benytte seg av eToros omfattende bibliotek med banebrytende tradingmetoder. Nybegynnere innen trading kan for eksempel benytte eToros CopyTrading-funksjon, som lar dem etterligne kjøpene og salgene til mer erfarne tradere. De med tradingerfaring vil bli glade for å høre at eToro tilbyr tilgang til flere markeder, inkludert aksjer, valutaer og kryptovaluta, alt fra en enkelt plattform. Videre er eToro en provisjonsfri tjeneste. Men for å fremme aktive handler på plattformen, krever plattformen er månedlig gebyr på £10 for inaktivitet.

GebyrGebyrbeløp
Provisjonsgebyr0%
Uttaksgebyr£5
Inaktivitetsgebyr£10 (månedlig)
Innskuddsgebyr£0

Fordeler

 • CopyTrading-funksjon
 • SSL-kryptering for å beskytte brukernes informasjon
 • Handel er provisjonsfrie

Ulemper

 • Begrenset kundeservice.

2. Capital.com

Capital.com, som ble lansert i 2016, er en fantastisk megler med flere eiendeler. Den har etablert seg som en lavkostplattform med over 5 millioner brukere, de har lave overnattingsgebyrer, tight spreads og 0% provisjon. Du kan lese vår fullstendige Capital.com-anmeldelse her.

Sikkerhet og Personvern

Capital.com er et FCA-, CySEC-, ASIC- og NBRB-lisensiert selskap som er forpliktet til å tilby den beste tradingopplevelsen i verden. Det viser at Capital.coms brukeres data er sikre og skjulte, ettersom nettstedet overholder strenge kriterier for å nå dette målet. Capital.com tar klientdatasikkerhet på alvor, noe den gjør delvis ved å følge PCI Data Security Standards.

Gebyrer og Funksjoner

Capital.com tilbyr et bredt spekter av gratis meglertjenester. Finansreglement er åpen for publikum. Eventuelle gebyrer du pådrar deg vil bli forklart før du betaler dem. Capital.coms hoved kostnader er spread kostnader, som ofte er lave sammenlignet med konkurrentene. Meglerens mobiltradingapp inkluderer et AI-drevet verktøy som bruker en deteksjonsalgoritme for å gi kundene personlig handelsinformasjon. Videre kan Capital.coms flerspråklige kunder kontakte en representant via e-post, telefon eller live chat.

GebyrGebyrbeløp
Innskuddsgebyr£0
Provisjonsgebyr0%
Inaktivitetsgebyr£0
Uttaksgebyr£0

Fordelere

 • Effektiv e-post- og chatstøtte
 • MetaTrader-integrasjon
 • Provisjonsfri handel

Ulemper

 • Hovedsakelig begrenset til CFD-er.

3. Skilling

Skilling er en multi-verdipapir megler som vokser raskt. Når det gjelder plattformfunksjoner og produkter tilgjengelig for erfarne tradere, gir megleren utmerkede handelsbetingelser. Seks år etter oppstarten tilbyr Skilling nå trading med Forex, CFD, aksjer og kryptovaluta til individuelle investorer. Du kan lese hele Skilling-anmeldelsen vår her.

Sikkerhet og Personvern

Det er viktig å sjekke meglerens regulatoriske status når du ser etter en megler som Skilling. Financial Conduct Authority (FCA) og Cyprus Securities and Exchange Commission har ansvaret for dyktighet (CySEC). Videre holdes midlene som tradere setter inn på Skilling-kontoene sine i en helt egen finansinstitusjon. Skilling bruker kun finansinstitusjoner av toppnivå til dette formålet for å sikre maksimal sikkerhet. Kjernekapital er bransjens målestokk for å måle en banks soliditet.

Gebyrer og Funksjoner

Det er ingen trading gebyrer hos Skilling på aksjer, indekser eller kryptovalutaer. Spreads belastes av plattformen, som varierer avhengig av andelen, men er vanligvis svært rimelige. Skilling tilbyr to forskjellige kontotyper for trading med FX og CFD-metaller. Standard Skill-kontoen har mye bredere spreads, men ingen provisjoner. I bytte mot lavere spreads belaster Premium-kontoen provisjoner på spotmetall- og CFD-handler. Skilling tilbyr også en demokonto, mobilapplikasjoner og en tradingassistent.

GebyrGebyrbeløp
Provisjonsgebyr£0
UttaksgebyrVarierer
Inaktivitetsgebyr£0
Innskuddsgebyr£0

Fordelere

 • Flott plattformvalg
 • Demokontoer

Ulemper

 • High spreads 
 • Tjenesten er utilgjengelig i flere land, inkludert USA og Canada.

Alt du trenger å vite om Poste Italiane

La oss begynne med en titt på Poste Italianes historie og forretningsstrategi.

Poste Italianes historie

Med hovedkontor i Roma, er Poste Italiane mer enn bare den italienske posttjenesteleverandøren. Selskapet sysselsetter over 120 000 mennesker og driver 12 765 kontorer i landet. Det kjørte nærmere 600 millioner postkontortransaksjoner i 2020 alene og ble grunnlagt i 1862.

Selskapet er et resultat av den såkalte «postreformen» i Italia og dekker i dag hele det italienske territoriet. Det er en av de største aktørene i Italias liv- og helseforsikringsindustri, og tilbyr også finansielle tjenester.

Hva er Poste Italianes strategi?

Selskapet startet som en enkel leverandør av posttjenester, og utvidet etter hvert til områder som kortbetalinger, mobile telekommunikasjonstjenester og andre digitale tjenester for offentlig sektor. Det tilbyr til og med investeringstjenester gjennom sin finansielle tjenestegren.

Hvordan tjener Poste Italiane penger?

Poste Italianes virksomhet er delt inn i fire segmenter – posttjenester (dvs. post, pakker og distribusjon), digitale tjenester, forsikringstjenester og finansielle tjenester.

Selskapets navn angir hovedvirksomhetssegmentet – posttjenester. På dette området tilbyr Poste Italiane tjenester som ekspresslevering, logistikk eller filateli. Segmentet finansielle tjenester samler inn spareinnskudd og fremmer lån utstedt av blant annet banker.

Poste Italianes tjenester er basert på dets fysiske nettverk av postkontorer flankert av et kommersielt nettverk som tar for seg bedriftskunder. Den deltar også i tredjepartsnettverk, og tilbyr tjenester via mer enn 37 000 utsalgssteder og andre kommersielle partnerskapsavtaler.

Hvordan har Poste Italiane prestert de siste årene?

Aksjekursen til Poste Italiane har økt med mer enn 85% de siste fem årene. Selskapets aksjekurs reagerte på covid-19-pandemien og halverte seg i pris under børssalget som påvirket de internasjonale aksjemarkedene. Aksjen klarte likevel å hentet seg inn igjen, og vel så det. Spesielt i 2021 steg aksjekursen i Poste Italiane kraftig, og nådde et nytt høydepunkt sammenlignet med perioden før COVID.

Fundamental analyse av Poste Italiane

Fundamental analyse er viktig å vurdere før du kjøper aksjer i et selskap. Den gir et innblikk i tidligere økonomiske resultater og lar deg forutse hva som kan skje i fremtiden angående virksomhetens ytelse. Fordi de økonomiske resultatene påvirker aksjekursen, er tolking av dem ved hjelp av fundamental analyse et kritisk trinn i beslutningsprosessen. I denne delen av artikkelen ser vi på Poste Italianes inntekter, fortjeneste per aksje (EPS), utbytteavkastning, prisinntjeningsforhold (P/E) og kontantstrøm.

Poste Italianes inntekter

Inntekter er den øverste linjen i resultatregnskapet - en av de viktigste regnskapene å tolke, og gir en pekepinn på selskapets lønnsomhet. Det hele starter med inntekter, eller hvor mye selskapet henter inn fra salg over en viss periode. I dette tilfellet er det årlige inntektsestimatet for 2021 €11,33 milliarder, og inntektene anslås å øke i årene fremover og nå €12,64 milliarder innen 2024.

Poste Italianes fortjeneste per aksje

Fortjeneste per aksje er en av de viktigste beregningene for å måle et selskaps lønnsomhet. EPS-forholdet kalles også "bunnlinjen" fordi det er den siste linjen i resultatregnskapet.

Som navnet antyder, viser beregningen hvor mye selskapet tjente per aksje. Naturligvis, jo høyere tall, desto bedre aksjekurs, da det antyder forbedret lønnsomhet.

Anslagene er at Poste Italiane vil tjene €1,14/aksje i 2021. Innen 2022 forventes EPS å synke til €1,10. Imidlertid forbedres lønnsomheten i årene som følger, ettersom EPS forventes å nå €1,44 i 2024.

Poste Italianes P/E-forhold

Et av nøkkeltallene for å verdsette et selskap er prisinntjeningsforholdet, eller P/E-forholdet. Dette beregnes ved å dele prisen på én aksje med fortjeneste per aksje. Den viser hvor mange euro investorer er villige til å betale for hver euro selskapet tjener i overskudd årlig. Poste Italiane ligger på et P/E-forhold på 10,04 i 2021, forventet å falle gradvis i løpet av de neste tre årene og sette seg på 7,96 i 2024.

Poste Italianes utbytteavkastning

Poste Italiane er et utbyttebetalende selskap med en utbytteavkastning på 4,35% etter 12 måneder og en utbytteutbetalingsgrad på 44,38%. Utbytteavkastningen kalles også utbytte/pris-forholdet og beregnes ved å dele utbyttet med gjeldende børskurs. Noen investorer foretrekker utbyttebetalende selskaper på grunn av muligheten til å reinvestere inntektene og dermed til sammensatte inntekter.

Poste Italianes kontantstrøm

Etter at selskapet dekker alle driftskostnader, kalles de resterende kontantene fri kontantstrøm. En sterk kontantstrømposisjon antyder at selskapet har ressurser til å utvide virksomheten på andre områder, gå inn i nye markeder eller lansere nye produkter og tjenester. Motsatt antyder en dårlig kontantstrømposisjon at gjeldsnivået kan øke i fremtiden på grunn av selskapets behov for ytterligere kontanter. Poste Italianes frie kontantstrøm er estimert til €357 millioner i 2021, €448 millioner i 2022 og €504 millioner i 2023.

Hvorfor kjøpe Poste Italiane-aksjer?

En av tingene man bør vite om Poste Italiane er at ledelsen forsøkte å diversifisere seg fra posttjenestene til andre aktiviteter som betalings- og mobildivisjonen. I dag er finansielle tjenester, betalings- og mobiltjenester og forsikringsvirksomheter ansvarlige for en økende andel av inntektene. Dessuten førte investeringer i den digitale infrastrukturen til forbedret kundeopplevelse og viste kontinuerlig innovasjon.

Her er noen grunner til å kjøpe Poste Italiane-aksjer:

 • Forbedret inntektsmiks;
 • Sterk økning i betalings- og mobilsegmentet;
 • Konstant fokus på innovasjon og forbedret kundeopplevelse.

Eksperttips om kjøp av Poste Italiane-aksjer

Hvis du er interessert i å eie en utbyttebetalende aksje med høy utbytteavkastning, er dette en aksje du bør vurdere. Virksomhetens lange historie er et bevis på at Poste Italiane tåler oppturer og nedturer i økonomien og er i stand til å tjene penger.
- jaysonderrick
Kjøp Poste Italiane-aksjer i dag!

Ting du bør vurdere før du kjøper Poste Italiane-aksjer

Det er flere ting du bør vurdere før du kjøper Poste Italiane-aksjer, og de viktigste er listet opp nedenfor.

1. Forstå selskapet

Det første du bør gjøre er å sørge for at du forstår selskapet. Du kan begynne med å se nærmere på virksomheten, hvordan den tjener penger og hva den nåværende markedsverdien er. Fundamental og teknisk analyse bidrar til å danne et bilde av hvor prisen kan gå videre, og du bør fokusere på det du mener er aksjens egenverdi.

2. Forstå det grunnleggende innen investering

Investering er ikke så enkelt som bare å kjøpe og vente, da markedets volatilitet ofte setter investorenes tålmodighet på prøve. Derfor er det viktig å ha en god base og være kjent med risikostyring, pengestyring, hvordan megleren utfører handlene, hvordan diversifisere en investeringsportefølje og annet. Diversifisering bidrar også til å spre risikoen. Det er et nøkkelkonsept for pengestyring, og investorer ønsker å ha en diversifisert portefølje med ukorrelerte investeringer.

3. Velg din megler med omhu

Meglerhuset er din partner i investeringsreisen din. Målet er å lykkes, og en god megler bør strebe etter å tilby de beste handelsforholdene for sine kunder.

Ting som omdømme, kundeservice, kostnader og gebyrer, enkelt innskudd og uttak betyr noe for brukeren. Men fremfor alt spiller oppdrag og utførelse av ordre en viktig rolle også. Derfor vil du være ansvarlig for å gjøre dine egne undersøkelser og nøye velge den beste megleren for dine behov.

4. Bestem hvor mye du vil investere

Å investere bærer risiko, så det er aldri lurt å investere penger du ikke har råd til å tape. Hvor mye du skal investere avhenger av risikoappetitten og risikoprofilen til hver enkelt person. Å låne penger for å investere i aksjer er aldri en god beslutning, i motsetning til at du vet hvordan du bruker giring eller en marginkonto, og det er heller ikke "å satse hele gården" på en aksje. I stedet er det bedre for investorer å risikere en prosentandel av kapitalen på en gitt handel (1% eller 2% er normene).

5. Sett et mål for investeringen din

Folk investerer av ulike grunner, for eksempel for pensjonssparing, fordi de ønsker å spekulere, eller fordi de rett og slett ikke ønsker å gå glipp av et marked i vekst. Uansett årsak, er det å definere et mål en integrert del av pengestyring. Sørg også for å tenke gjennom hva som må skje for å gi opp investeringen din. Mer presist, hva er risikotoleransenivået, eller ugyldighetsnivået, som bør få deg til å selge den ene eller den andre aksjen? For dette fungerer både tekniske og fundamentale analyser, avhengig av din tidshorisont.

Oppsummering av kjøp av Poste Italiane-aksjer

Poste Italiane er et utbyttebetalende selskap som diversifiserte virksomheten for å redusere avhengigheten av posttjenester. Som et resultat anslås selskapets kontantstrømposisjon å forbedre seg i årene etter, og aksjekursen gjenopprettet hele nedgangen forårsaket av COVID-19-pandemien.

For den som føler seg klar og trygg på å investere i Poste Italiane-aksjer, er det første trinnet å velge en megler som tilbyr Poste Italiane-aksjer. Deretter finner du aksjen og velger den før du legger inn en ordre. Handel kan finne sted til gjeldende markedspris eller på et forhåndsdefinert nivå. I sistnevnte tilfelle tilbyr megleren ventende ordre og vil kun utføre ordren hvis og når prisen når den angitte prisen.

Dersom du ikke føler deg helt trygg på å investere riktig enda, kan det kanskje hjelpe å gjennomgå flere læringsressurser. Investering er full av nye konsepter for en uerfaren trader, og man blir aldri helt utlært.

alternative-stocks

Credit Agricole logo
Credit Agricole
CRARF
...
...
JSW logo
JSW
JSWSTEEL
...
...
Lufthansa logo
Lufthansa
LHA
...
...
Eletrobras logo
Eletrobras
EBR
...
...
Storebrand logo
Storebrand
SREDF
...
...
indofood logo
indofood
INDF
...
...

frequently-asked-questions

 1. Poste Italiane er et lønnsomt selskap. Anslagene for 2021 er at det vil gi et nettoresultat på 1,517 milliarder euro. Innen utgangen av 2024 er nettoresultatet anslått å nå 1,75 milliarder euro.

 2. Nei. Ingenting er garantert i investeringsverdenen, men Poste Italiane vil sannsynligvis fortsette å betale utbytte til sine aksjonærer, basert på historien. Selskapets utbytteavkastning er lavere sammenlignet med 2020, men høyere sammenlignet med 2019.

 3. Nesten 65% av aksjene eies av staten, mens institusjonelle investorer eier 8,47% av Poste Italiane-aksjene. Markedsverdien på aksjene som tilhører institusjonelle investorer er rundt 1,5 milliarder euro. Resten av 26,84% aksjer eies av allmennheten, investorer som søker å diversifisere porteføljene sine ved å legge til et utbyttebetalende selskap med høy utbytteavkastning.

 4. Poste Italiane er et selskap som betaler et halvårlig utbytte – i slutten av juni og slutten av desember hvert år. I skarp kontrast til amerikanske selskaper betaler ikke europeiske selskaper ut utbytte kvartalsvis – de fleste betaler utbytte en gang i året.

 5. Ja. Avhengig av eiendelen som skal handles, er shortsalg forskjellig. Hvis du bestemmer deg for å shortselge Poste Italiane-aksjene, er det første du må gjøre å låne aksjene fra megleren og instruere megleren om å selge dem i markedet. Ulempen med short-selgende aksjer er at tapet er ubegrenset med mindre megleren tilbyr negativ saldobeskyttelse eller du bruker en stop-loss-ordre.

  På den annen side er short-salg enklere og billigere når du bruker en CFD enn faktiske aksjer. Husk at en CFD sporer prisbevegelsene til den underliggende eiendelen – i dette tilfellet sporer den Poste Italiane-aksjen. Hvis prisen på én aksje synker, vil CFD-en reflektere bevegelsen, og traderen kan bokføre en fortjeneste. Ideelt sett bør meglerhuset tilby begge alternativene, og du bør kjøpe aksjene dersom du tror at aksjekursen vil stige i fremtiden. Hvis du tror prisen er i ferd med å falle, bør du shortselge CFD-en.

 6. Meglerhuset tilbyr vanligvis alle verktøyene som trengs for å håndtere risiko. Først og fremst bør du tenke over ugyldighetsnivået for et gitt markedsoppsett. Både tekniske (for kortsiktige handler) og fundamentale faktorer (for langsiktige investeringer) kan veie for denne beslutningen. For eksempel kan selskapet bestemme seg for å slutte å betale utbytte i fremtiden. Eller, det tekniske analysebildet viser overkjøpte forhold. Uansett grunn, sørg for at du har en beredskapsplan for å håndtere enhver hendelse. Se deretter etter en megler som tilbyr beskyttelse mot negativ saldo. På denne måten er det potensielle tapet begrenset til kapitalen du har på kontoen din. Til slutt, sørg for at du bruker ventende ordre for å planlegge og utføre en handel.