Hvordan kjøpe Telenor (TELNF)-aksjer i Norge 2024
Telenor er et norsk majoritetseid telekommunikasjonsselskap som leverer mobiltelefoni, data og mediekommunikasjonstjenester i ni land i Norden og Asia. Selskapet opererer i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Thailand, Malaysia, Bangladesh, Pakistan og Myanmar. I oktober 2021 hadde selskapet totalt 188 millioner abonnenter. Selskapet har hovedkontor på Fornebu, Oslo, og aksjen er notert på Oslo Børs (OSE) under tickeren TEL. I USA handles aksjen på over-the-counter-markedet under tickeren TELNY.
Artikkelen beskriver de viktige sidene ved Telenors virksomhet, veileder deg om hvordan du kjøper aksjer, og forklarer hvorfor du kanskje bør investere i selskapet.
Hvordan kjøpe TELNF-aksjer med 5 enkle trinn
-
1Besøk eToro via lenken nedenfor og registrer deg ved å oppgi din informasjon i de påkrevde feltene.
-
2Oppgi din personinformasjon og svar på et enkelt spørreskjema for informasjonsårsaker.
-
3Trykk på "Innskudd", velg din foretrukne betalingsmetode og følg instruksjonene for å finansiere kontoen din.
-
4Søk etter din favorittaksje og se de viktigste detaljene. Når du er klar til å investere, trykker du på "Handle".
-
5Oppgi beløpet du ønsker å investere, og konfigurer handelen din for å kjøpe aksjen.
Best anmeldte meglerhus for kjøpe av Telenor-aksjer
1. eToro
eToro er et av de mest kjente sosiale investeringsnettverkene, med et oppdrag å forbedre investorers økonomiske kunnskap og aktivitet. Med over 17 millioner brukere siden oppstarten i 2007, har eToro blitt den fremste investeringsplattformen for både nybegynnere og erfarne tradere. Du kan lese hele vår eToro-anmeldelse her.
Sikkerhet og Personvern
Sikkerhet er en av de viktigste faktorene å vurdere når du velger en investeringsplattform. Siden eToro er regulert av Financial Conduct Authority (FCA) og Cyprus Securities and Exchange Commission (CySEC) kan du være trygg på at dine midler og personlige opplysninger er sikre. Videre krypterer eToro alle innsendinger med SSL-kryptering for å hindre hackere i å avskjære konfidensiell informasjon. Til slutt bruker plattformen tofaktorautentisering (2FA) for å fremme sikkerheten til brukernes kontoer.
Gebyrer og Funksjoner
Både nybegynnere og erfarne investorer kan benytte seg av eToros omfattende bibliotek med banebrytende tradingmetoder. Nybegynnere innen trading kan for eksempel benytte eToros CopyTrading-funksjon, som lar dem etterligne kjøpene og salgene til mer erfarne tradere. De med tradingerfaring vil bli glade for å høre at eToro tilbyr tilgang til flere markeder, inkludert aksjer, valutaer og kryptovaluta, alt fra en enkelt plattform. Videre er eToro en provisjonsfri tjeneste. Men for å fremme aktive handler på plattformen, krever plattformen er månedlig gebyr på £10 for inaktivitet.
Gebyr | Gebyrbeløp |
Provisjonsgebyr | 0% |
Uttaksgebyr | £5 |
Inaktivitetsgebyr | £10 (månedlig) |
Innskuddsgebyr | £0 |
Fordeler
- CopyTrading-funksjon
- SSL-kryptering for å beskytte brukernes informasjon
- Handel er provisjonsfrie
Ulemper
- Begrenset kundeservice.
2. Capital.com
Capital.com, som ble lansert i 2016, er en fantastisk megler med flere eiendeler. Den har etablert seg som en lavkostplattform med over 5 millioner brukere, de har lave overnattingsgebyrer, tight spreads og 0% provisjon. Du kan lese vår fullstendige Capital.com-anmeldelse her.
Sikkerhet og Personvern
Capital.com er et FCA-, CySEC-, ASIC- og NBRB-lisensiert selskap som er forpliktet til å tilby den beste tradingopplevelsen i verden. Det viser at Capital.coms brukeres data er sikre og skjulte, ettersom nettstedet overholder strenge kriterier for å nå dette målet. Capital.com tar klientdatasikkerhet på alvor, noe den gjør delvis ved å følge PCI Data Security Standards.
Gebyrer og Funksjoner
Capital.com tilbyr et bredt spekter av gratis meglertjenester. Finansreglement er åpen for publikum. Eventuelle gebyrer du pådrar deg vil bli forklart før du betaler dem. Capital.coms hoved kostnader er spread kostnader, som ofte er lave sammenlignet med konkurrentene. Meglerens mobiltradingapp inkluderer et AI-drevet verktøy som bruker en deteksjonsalgoritme for å gi kundene personlig handelsinformasjon. Videre kan Capital.coms flerspråklige kunder kontakte en representant via e-post, telefon eller live chat.
Gebyr | Gebyrbeløp |
Innskuddsgebyr | £0 |
Provisjonsgebyr | 0% |
Inaktivitetsgebyr | £0 |
Uttaksgebyr | £0 |
Fordelere
- Effektiv e-post- og chatstøtte
- MetaTrader-integrasjon
- Provisjonsfri handel
Ulemper
- Hovedsakelig begrenset til CFD-er.
3. Skilling
Skilling er en multi-verdipapir megler som vokser raskt. Når det gjelder plattformfunksjoner og produkter tilgjengelig for erfarne tradere, gir megleren utmerkede handelsbetingelser. Seks år etter oppstarten tilbyr Skilling nå trading med Forex, CFD, aksjer og kryptovaluta til individuelle investorer. Du kan lese hele Skilling-anmeldelsen vår her.
Sikkerhet og Personvern
Det er viktig å sjekke meglerens regulatoriske status når du ser etter en megler som Skilling. Financial Conduct Authority (FCA) og Cyprus Securities and Exchange Commission har ansvaret for dyktighet (CySEC). Videre holdes midlene som tradere setter inn på Skilling-kontoene sine i en helt egen finansinstitusjon. Skilling bruker kun finansinstitusjoner av toppnivå til dette formålet for å sikre maksimal sikkerhet. Kjernekapital er bransjens målestokk for å måle en banks soliditet.
Gebyrer og Funksjoner
Det er ingen trading gebyrer hos Skilling på aksjer, indekser eller kryptovalutaer. Spreads belastes av plattformen, som varierer avhengig av andelen, men er vanligvis svært rimelige. Skilling tilbyr to forskjellige kontotyper for trading med FX og CFD-metaller. Standard Skill-kontoen har mye bredere spreads, men ingen provisjoner. I bytte mot lavere spreads belaster Premium-kontoen provisjoner på spotmetall- og CFD-handler. Skilling tilbyr også en demokonto, mobilapplikasjoner og en tradingassistent.
Gebyr | Gebyrbeløp |
Provisjonsgebyr | £0 |
Uttaksgebyr | Varierer |
Inaktivitetsgebyr | £0 |
Innskuddsgebyr | £0 |
Fordelere
- Flott plattformvalg
- Demokontoer
Ulemper
- High spreads
- Tjenesten er utilgjengelig i flere land, inkludert USA og Canada.
Alt du trenger å vite om Telenor
Investorer samler viktig informasjon om et selskap, som dets historie, forretningsstrategi, inntektskilder og ytelse før de kjøper den. Å holde deg informert om selskapet og bransjespesifikke utviklinger kan hjelpe deg med å ta informerte og riktige investeringsbeslutninger.
Telenors historie
Telenor, tidligere kalt Telegrafverket, ble grunnlagt av den norske regjeringen i 1855 som den eneste leverandøren av telegraftjenester, for å sette opp et raskt kommunikasjonssystem over hele landet. I 1860 hadde telegrafen nådd de fleste byer i Norge. Den første telefontjenesten ble lansert i Norge i 1878.
I de påfølgende årene fortsatte telegraf- og telefonitjenester å utvide seg i Norge. I 1901 ga telegrafloven den norske stat fullmakt til å drive telefonitjenester i Norge. Mellom 1900 og 1960 ble ulike milepæler innen telefontjenester oppnådd: telefonsentraler ble satt opp og satellitttelefonforbindelse mellom Norge og USA ble etablert.
Selskapet lanserte Norges første manuelle mobiltelefon i 1966. Telenor skiftet navn i 1969 fra Telegrafverket til Televerket. I 1974 overtok selskapet Andebu Telefonforening, den siste private telefonoperatøren i Norge. Selskapet utvidet sin virksomhet internasjonalt og gikk inn i Russland i 1992 ved å kjøpe en eierandel på 13% i den russiske operatøren Northwest GSM. Mellom 1995 og 1997 startet selskapet virksomhet i Irland, Østerrike, Montenegro, Bangladesh og Hellas.
Selskapet ble en del av konsortiet i 1997 for å utvikle mobilnettverk i Tyskland og Ukraina. I løpet av de neste to årene lanserte den to satellitter, Thor II og Thor III for å støtte operasjonene. I 2000 reduserte den norske staten sitt eierskap i selskapet til 62,4%, og selskapet ble notert på Oslo Børs. Samme år gikk selskapet inn i Thailand og Danmark.
I 2001 forlot selskapet Tyskland og Irland. Telenor gikk inn i Pakistan og avviklet sin virksomhet fra Hellas i 2004. Telenor oppnådde en milepæl med å nå 100 millioner abonnenter i 2006, året de kom inn i Sverige og Serbia.
I 2008 kjøpte Telenor en eierandel på 60% i Unitech Wireless (India) og gikk inn på det indiske markedet under merkevaren Uninor. Selskapet passerte 100 millioner abonnenter i Asia i 2011. Telenors inntog på internasjonale markeder fortsatte da det gikk inn i Bulgaria i 2013. I 2014 gikk selskapet inn i Myanmar, og samme år ble Telenor bank den første nettbanken som startet sin virksomhet i Serbia. Selskapet avviklet sin virksomhet i India i 2017 og solgte til Bharti Airtel, en indisk telekomoperatør. I 2021 forlot selskapet Myanmar etter et militærkupp som resulterte i et usikkert forretningsmiljø i landet.
Hva er Telenors strategi?
Telenors strategi og ambisjoner er drevet av tre kritiske pilarer: vekst, modernisering og ansvarlig virksomhet. Med tanke på sin strategi streber Telenor etter å vokse og modernisere kjernevirksomheten samtidig som de forbedrer effektiviteten.
Som en del av sin strategi har selskapets ledelse som mål å oppnå opptil 2% trafikk- og abonnementsvekst innen 2022. De nye vekstmulighetene som selskapet kan dra nytte av inkluderer 5G-relatert forskning og utvikling, teknologifremskritt og utforskning av nye muligheter.
Å være et ansvarlig selskap utgjør også en av hovedpilarene i strategien. Selskapet har fokus på å være en samfunnsansvarlig organisasjon og setter i gang utviklings- eller andre fordelaktige prosjekter for områdene nær virksomheten.
Telenor har strategisk opprettet to regionale knutepunkter, nordiske og asiatiske hubs. Ledet av erfarne ledere fokuserer knutepunktene på veksten i sine respektive regioner og sikrer at virksomhetene følger de veiledende prinsippene og prioriteringene satt sentralt av ledelsen.
Hvordan tjener Telenor penger?
Telenor tjener inntekter fra sin virksomhet i ni land som inkluderer Norge, Sverige, Danmark, Finland, Thailand, Malaysia, Bangladesh, Pakistan og Myanmar. Selskapet deler sine inntektskilder inn i følgende kategorier:
- Mobildriftstjenester: Tale- og ikke-taletrafikk, utgående, inngående og nasjonal roaming, tjenesteleverandører og virtuelle mobilnettverksoperatører og andre.
- Mobildriftsvarer: Salg av mobiltelefoner og annet forbrukerutstyr.
- Fastdriftstjenester: TV- og datatjenester, tilkoblingsavgifter for kabel, DSL og fiber med mer.
- Fastdriftsvarer: Salg av kundeutstyr.
- Forhånds- og etterskuddsbetalte mobilabonnement: Forskuddsbetalinger for abonnementer og betalinger mottatt etter utstedelse av fakturaer til kunder.
Hvordan har Telenor prestert de siste årene?
Telenor-aksjen er flat med dagens kurs på 138 kroner sammenlignet med 134 kroner for fem år siden 12. oktober 2016. I løpet av 5-årsperioden (mellom oktober 2016 og oktober 2021) testet aksjen toppene på 185 kroner i 2017 og 2018 og så to ganger igjen i 2019.
Kilde: Euronext.com
Hvor kan du kjøpe Telenor-aksjer?
Du må åpne en konto hos en aksjemegler for å kjøpe Telenor-aksjer. Aksjemeglere tilbyr ulike typer kontoer, for eksempel kontantkonto, margin- eller giret konto, og spesialiserte investeringskontoer.
Du må se gjennom nettsiden til megleren for å finne ut hvilke typer kontoer den tilbyr. De fleste meglere tilbyr tre versjoner av kontoer: grunnleggende, avanserte og premium - som alle er priset forskjellig. Den grunnleggende kontoen gir minimale funksjoner, mens avanserte og premiumkontoer gir ekstra funksjoner eller tjenester, for eksempel tjenestene til en eksperttrader for å hjelpe deg med investeringene dine.
Fundamental analyse av Telenor
Fundamental analyse av et selskap gir deg verdifull innsikt i den virkelige verdien av aksjen, som kan hjelpe deg med å avgjøre om aksjen er billig eller dyr til gjeldende pris. De vanligste fundamentale beregningene investorer analyserer inkluderer P/E-forhold, inntekter, inntjening, fortjeneste per aksje, utbytteavkastning og kontantstrøm.
Telenors inntekter
Inntekter måler pengeverdien av produkter eller tjenester et selskap solgte i løpet av en bestemt periode. Investorer foretrekker å investere i selskaper med en historie med jevn inntektsvekst da det viser sterk etterspørsel etter selskapets produkter eller tjenester.
Inntekter kalles også ofte salg, eller topplinjen, og er vanligvis den første posten i resultatregnskapet utstedt av selskapet. Telenor hadde en omsetning på 27,1 milliarder kroner i 2. kvartal 2021.
Telenors fortjeneste per aksje
Fortjeneste per aksje, eller EPS, representerer inntekten eller inntekten som er tilgjengelig for hver aksje av utestående aksjer. Beregningen beregnes ved å dele nettoresultatet, minus eventuelle foretrukne aksjeeiers utbytte, med gjennomsnittlig antall utestående enkeltaksjer i en periode. For eksempel, hvis et selskap rapporterte et nettooverskudd på $10 millioner mens gjennomsnittlig antall utestående aksjer i løpet av perioden var $1 million, ville EPS være 10. Dette betyr at $10 inntjening er tilgjengelig for hver utestående aksje.
Du finner EPS-målet på resultatregnskapet til selskapet og presenteres ofte i to former: grunnleggende og utvannet. Den utvannede EPS-en skiller seg fra den grunnleggende i beregningen av gjennomsnittlig antall utestående ordinære aksjer ved å inkludere konvertible verdipapirer som preferanseaksjer og obligasjoner i de utestående aksjene, noe som utvanner tallet.
Aksjer med høy vekst i fortjeneste per aksje antyder høy inntjeningsvekst og kan være et anstendig investeringsalternativ. Telenor rapporterte et resultat per aksje på 1,51 kroner i 2. kvartal 2021.
Telenors P/E-forhold
Prisinntjeningsforholdet, eller P/E-forholdet, beregner prismultiplene som en aksje handles til i forhold til fortjeneste per aksje eller EPS. Beregningen beregnes ved å dele aksjens pris med fortjeneste per aksje. For eksempel, hvis en aksje handles til $50 per aksje og EPS er $5, vil P/E-forholdet være 10x. Dette betyr at aksjen handles til 10 ganger EPS.
P/E-forholdet beregnes vanligvis på en etterfølgende 12-måneders basis, noe som betyr at EPS for de foregående 12 månedene brukes til å beregne den. Telenors TTM P/E-forhold var 18,41x per 11. oktober 2021.
Telenors utbytteavkastning
Kontantutbetalingene fra et selskap fra overskuddet til aksjonærene kalles utbytte. Styret har fullmakt til å fastsette utbytte i samsvar med selskapets utbyttepolicy og under hensyntagen til forretningsforholdene. Investorer som holder aksjen før ex-utbyttedatoen er kvalifisert for å få utbytte erklært av selskapet.
Utbytte representerer det årlige utbyttet per aksje et selskap har utbetalt, uttrykt som en prosentandel av aksjens markedspris. Det beregnes ved å dele det årlige utbyttet med aksjens nåværende pris og multiplisere resultatet med 100 for å uttrykke beregningen som en prosentandel.
Telenors etterfølgende 12-måneders utbytteavkastning per 11. oktober 2021 var 6,48% med en utbetalingsgrad på 73%.
Telenors kontantstrøm
Et selskaps frie kontantstrøm beregnes ved å trekke kapitalutgifter fra dets driftskontantstrømmer. Positive og høye frie kontantstrømmer er et oppmuntrende tegn og betyr at et selskap genererer tilstrekkelig kontanter fra sine driftsaktiviteter til å finansiere sine kapitalutgifter samt utbytte og rentebetalinger.
Du kan se selskapets kontanter og kontantekvivalenter på kontantstrømoppstillingen, som angir mengden kontanter det har på tidspunktet for utarbeidelsen av regnskapet. Selskapet hadde en samlet fri kontantstrøm på 2,1 milliarder kroner ved utgangen av 2. kvartal 2021.
Hvorfor kjøpe Telenor-aksjer?
Telenor-aksjer kan være et passende investeringsprospekt på grunn av sin lønnsomme virksomhet og omfattende virksomhet i Norden og Asia. Her er noen av grunnene til at du bør vurdere å investere i Telenor-aksjer.
- Selskapet genererte en sunn inntektsvekst på 2% innen Subscriptions & Traffic (S&T) og la til 2 millioner nye abonnenter til kundebasen i løpet av andre kvartal 2021.
- Selskapet har en sterk finansiell posisjon ettersom det hadde 2,1 milliarder kroner frie kontantstrømmer i Q2 2021.
- Telenor-konsernet har utbetalt konsekvent utbytte i mange år, noe som gjør det til en anstendig aksje for utbytteinvestorer.
Eksperttips om kjøp av Telenor-aksjer
“ Telenor-aksjen holdt seg praktisk talt flat på nivåene fra oktober 2016 også gjennom 2021, noe som kan gi inntrykk av at aksjen er upassende for langsiktige investeringer. Aksjen har imidlertid utbetalt et rimelig utbytte hvert år til aksjonærene, noe som burde kompensere aksjonærene tilstrekkelig. Du kan øke avkastningen ved å kjøpe aksjen på fall for å øke avkastningen fra kapitalgevinster og også få utbetalt utbytte av selskapet. Hvis du ønsker å åpne kortsiktige posisjoner i aksjen, bør du studere aksjens prisbevegelser, og også vurdere å trade med kortsiktige selskap eller bransjespesifikke katalysatorer. ”
5 ting du bør vurdere før du kjøper Telenor-aksjer
Det er noen grunnleggende tips som kan hjelpe deg å unngå de vanlige investeringsfellene, og gjøre det mulig for deg å tjene høyere avkastning på investeringen din. Du kan vurdere å bruke følgende tips før du kjøper Telenor-aksjer.
1. Forstå selskapet
Å forstå selskapet betyr å bli bevisst på dets forretningsaktiviteter, konkurransemiljø, økonomi, risiko, styrker, og bransjespesifikke faktorer. Når du blir kjent med de viktige detaljene om selskapet, vil du kunne ta bedre investeringsbeslutninger.
2. Forstå det grunnleggende innen investering
Å forstå det grunnleggende om å investere er avgjørende for din investeringsstrategi, da det vil gjøre deg i stand til å generere avkastning samtidig som risikoen holdes lav. Et av de grunnleggende prinsippene for å investere er å lage en portefølje av aksjer fra forskjellige sektorer, som vil diversifisere porteføljen din og spre risikoen din over mange forskjellige aksjer. Hvis du ønsker å trade på kort sikt, kan du bruke grunnleggende risikostyringsstrategier, for eksempel å sette opp stop-loss-nivåer i hver av dine handler, noe som vil begrense nedsiderisikoen.
3. Velg din megler med omhu
Å velge en passende megler for investeringen din er avgjørende for din suksess som trader eller investor. Meglere prøver å skille seg ut ved å tilby ulike funksjoner til tradere og investorer. Blant det utallige antallet meglere som er tilgjengelige på markedet, kan det være vanskelig for deg å velge den beste. Her er noen av funksjonene som megleren din bør tilby:
- Vær registrert hos en lokal regulator.
- Tilgang til en avansert handelsplattform som fungerer på tvers av alle operativsystemer og enheter, inkludert smarttelefoner.
- Lave handelsavgifter, provisjoner og spreads, som vil senke handelskostnadene dine.
- Tilgang til handel med et stort utvalg av finansielle verdipapirer.
- Enkle og populære innskudds- og uttaksmetoder.
4. Bestem hvor mye du vil investere
Eksperter fraråder å legge alle pengene dine i en enkelt aksje, da det vil utsette deg for høy risiko. Hvis du finner en attraktiv investeringsmulighet, bør du investere kun en del av pengene dine for å redusere avhengigheten av risikoen og avkastningen til den enkelte eiendelen. Hvis du er en intradag- eller kortsiktig trader, bør du bare foreta de handler som har et risiko-belønningsforhold på minst to. Eksperthandlere risikerer kun maksimalt 1-2% av kontoen sin per handel, noe som sikrer at de ikke lider store tap.
5. Sett et mål for investeringen din
Du må sette opp et investeringsmål, som lar deg lage en tilpasset strategi for å oppnå det. For eksempel, hvis du er i tjueårene og ønsker å spare til pensjonisttilværelsen til du er 60 år, kan du lage en strategi for å spare penger fra lønnsslippen hver måned og sette dem inn på en pensjonskonto administrert av en fondsforvalter. Basert på målet ditt om å spare til pensjonisttilværelsen og med tanke på din nåværende alder, kan pensjonsfondsforvalteren bestemme seg for å ta i bruk en aggressiv investeringsstrategi ved å allokere en høyere andel av kapitalen din til aksjer for å oppnå høy avkastning ettersom du har råd til å ta risiko på et tidlig stadium av din investeringsreise. Så du bør bestemme deg for et rimelig mål som kan oppnås relativt enkelt uten å bruke høyrisikoinvesteringsstrategier for å oppnå høyere avkastning.
Oppsummering av kjøp av Telenor-aksjer
Telenor-konsernet er et av de største selskapene målt i markedsverdi i Norge. Selskapet har en sterk virksomhet drevet av sine teknologiske evner og overlegne tjenester til sine kunder. Selskapet har jevnlig generert gode økonomiske resultater, noe som er et bevis på dens robuste forretningsmodell og strategi. Selskapet er på vei til å nå sine 2021-22-mål for vekst i organiske abonnementer og trafikkinntekter, EBITDA og Capex til salgsforhold.
Hvis du ønsker å kjøpe Telenor-aksjer, må du opprette en konto hos en aksjemegler. Du kan åpne kontoen din på nett ved å fylle ut et skjema og laste opp identifikasjonsdokumentene dine, for eksempel bostedsbevis og legitimasjon. Etter vellykket verifisering av dokumentene dine, vil megleren din åpne kontoen din, som du kan finansiere ved å bruke en av de populære innskuddsmetodene.
Hvis du vil utforske flere interessante aksjer, kan du bla gjennom nettsiden vår som inneholder grundige anmeldelser av hundrevis av internasjonale aksjer, som kan gi deg gunstig avkastning.
Alternative aksjer
Ofte stilte spørsmål
-
Telenor-aksjer kan bevege seg som svar på en rekke faktorer, inkludert Telenors inntreden i et nytt marked, utvidelse av nettverket eller teknologisk kapasitet, en konkurrents inntreden i markedet, blant andre faktorer.
-
Telenor er eksponert for en rekke risikoer som inkluderer geopolitiske og regulatoriske risikoer som følge av utenlandsvirksomheten, valutarisiko, spektrumlisensrisiko, makroøkonomisk risiko, blant andre.
-
Telenor-aksjen gir aksjonærene regelmessig årlig utbytte sammen med en sjanse til å oppnå kapitalgevinster. Nøkkelen er å kjøpe aksjen etter et fall for å senke inngangsprisen, slik at man får økt avkastning.
-
Du kan trade Telenor-aksjer på kort sikt ved å holde deg oppdatert om enhver kortsiktig trigger som kan påvirke prisen. I mangel av noen triggere kan du analysere kursdiagrammet og bruke tekniske indikatorer for å trade Telenor-aksjer.
-
Utbetalingsgraden på 73% fra Telenor antyder at selskapet har betalt ut 73% av overskuddet som utbytte i den aktuelle perioden.
-
For å finne ut om aksjen er verdt å kjøpe til gjeldende markedspris, bør du analysere ulike grunnleggende beregninger, inkludert de vi nevnte ovenfor, og sammenligne dem med sine jevnaldrende selskaper i bransjen.