HomeAksjerKjøp Petrobras
Start å handle med eToro

Hvordan kjøpe Petrobras (PBR)-aksjer i Norge 2022

Petrobras logo
Petrobras (PBR)
...
24-timers endring
...
exchange
...
Forfatter: Hassan Maishera Oppdatert: September 5, 2022

Petróleo Brasileiro SA, eller bare Petrobras, er et statsdrevet brasiliansk petroleumsselskap som er involvert i utvinning, produksjon og raffinering av olje, forsyning av naturgass, generering av elektrisitet og transport, lagring og handel med POL (petroleumsoljesmøremidler). Det brasilianske selskapet driver to bassenger, 15 raffinerier, 48 terminaler og rørledningsnettverk, 20 termiske kraftplaner og over 5500 produksjonsbrønner.

Selskapets American Depository Receipts (ADRs) handles på New York Stock Exchange (NYSE) under tickeren PBR. Aksjen er også notert på børsene i Brasil (B3) og Spania (BMAD). Denne artikkelen veileder deg om hvordan du kjøper Petrobras-aksjer, forklarer hvorfor du bør kjøpe den, og diskuterer alt du trenger å vite om selskapet.

Hvordan kjøpe PBR-aksjer med 5 enkle trinn

 1. 1
  Besøk eToro via lenken nedenfor og registrer deg ved å oppgi din informasjon i de påkrevde feltene.
 2. 2
  Oppgi din personinformasjon og svar på et enkelt spørreskjema for informasjonsårsaker.
 3. 3
  Trykk på "Innskudd", velg din foretrukne betalingsmetode og følg instruksjonene for å finansiere kontoen din.
 4. 4
  Søk etter din favorittaksje og se de viktigste detaljene. Når du er klar til å investere, trykker du på "Handle".
 5. 5
  Oppgi beløpet du ønsker å investere, og konfigurer handelen din for å kjøpe aksjen.

Best anmeldte meglerhus for kjøpe av Petrobras-aksjer

1. eToro

eToro er et av de mest kjente sosiale investeringsnettverkene, med et oppdrag å forbedre investorers økonomiske kunnskap og aktivitet. Med over 17 millioner brukere siden oppstarten i 2007, har eToro blitt den fremste investeringsplattformen for både nybegynnere og erfarne tradere. Du kan lese hele vår eToro-anmeldelse her.

Sikkerhet og Personvern

Sikkerhet er en av de viktigste faktorene å vurdere når du velger en investeringsplattform. Siden eToro er regulert av Financial Conduct Authority (FCA) og Cyprus Securities and Exchange Commission (CySEC) kan du være trygg på at dine midler og personlige opplysninger er sikre. Videre krypterer eToro alle innsendinger med SSL-kryptering for å hindre hackere i å avskjære konfidensiell informasjon. Til slutt bruker plattformen tofaktorautentisering (2FA) for å fremme sikkerheten til brukernes kontoer.

Gebyrer og Funksjoner

Både nybegynnere og erfarne investorer kan benytte seg av eToros omfattende bibliotek med banebrytende tradingmetoder. Nybegynnere innen trading kan for eksempel benytte eToros CopyTrading-funksjon, som lar dem etterligne kjøpene og salgene til mer erfarne tradere. De med tradingerfaring vil bli glade for å høre at eToro tilbyr tilgang til flere markeder, inkludert aksjer, valutaer og kryptovaluta, alt fra en enkelt plattform. Videre er eToro en provisjonsfri tjeneste. Men for å fremme aktive handler på plattformen, krever plattformen er månedlig gebyr på £10 for inaktivitet.

GebyrGebyrbeløp
Provisjonsgebyr0%
Uttaksgebyr£5
Inaktivitetsgebyr£10 (månedlig)
Innskuddsgebyr£0

Fordeler

 • CopyTrading-funksjon
 • SSL-kryptering for å beskytte brukernes informasjon
 • Handel er provisjonsfrie

Ulemper

 • Begrenset kundeservice.

2. Capital.com

Capital.com, som ble lansert i 2016, er en fantastisk megler med flere eiendeler. Den har etablert seg som en lavkostplattform med over 5 millioner brukere, de har lave overnattingsgebyrer, tight spreads og 0% provisjon. Du kan lese vår fullstendige Capital.com-anmeldelse her.

Sikkerhet og Personvern

Capital.com er et FCA-, CySEC-, ASIC- og NBRB-lisensiert selskap som er forpliktet til å tilby den beste tradingopplevelsen i verden. Det viser at Capital.coms brukeres data er sikre og skjulte, ettersom nettstedet overholder strenge kriterier for å nå dette målet. Capital.com tar klientdatasikkerhet på alvor, noe den gjør delvis ved å følge PCI Data Security Standards.

Gebyrer og Funksjoner

Capital.com tilbyr et bredt spekter av gratis meglertjenester. Finansreglement er åpen for publikum. Eventuelle gebyrer du pådrar deg vil bli forklart før du betaler dem. Capital.coms hoved kostnader er spread kostnader, som ofte er lave sammenlignet med konkurrentene. Meglerens mobiltradingapp inkluderer et AI-drevet verktøy som bruker en deteksjonsalgoritme for å gi kundene personlig handelsinformasjon. Videre kan Capital.coms flerspråklige kunder kontakte en representant via e-post, telefon eller live chat.

GebyrGebyrbeløp
Innskuddsgebyr£0
Provisjonsgebyr0%
Inaktivitetsgebyr£0
Uttaksgebyr£0

Fordelere

 • Effektiv e-post- og chatstøtte
 • MetaTrader-integrasjon
 • Provisjonsfri handel

Ulemper

 • Hovedsakelig begrenset til CFD-er.

3. Skilling

Skilling er en multi-verdipapir megler som vokser raskt. Når det gjelder plattformfunksjoner og produkter tilgjengelig for erfarne tradere, gir megleren utmerkede handelsbetingelser. Seks år etter oppstarten tilbyr Skilling nå trading med Forex, CFD, aksjer og kryptovaluta til individuelle investorer. Du kan lese hele Skilling-anmeldelsen vår her.

Sikkerhet og Personvern

Det er viktig å sjekke meglerens regulatoriske status når du ser etter en megler som Skilling. Financial Conduct Authority (FCA) og Cyprus Securities and Exchange Commission har ansvaret for dyktighet (CySEC). Videre holdes midlene som tradere setter inn på Skilling-kontoene sine i en helt egen finansinstitusjon. Skilling bruker kun finansinstitusjoner av toppnivå til dette formålet for å sikre maksimal sikkerhet. Kjernekapital er bransjens målestokk for å måle en banks soliditet.

Gebyrer og Funksjoner

Det er ingen trading gebyrer hos Skilling på aksjer, indekser eller kryptovalutaer. Spreads belastes av plattformen, som varierer avhengig av andelen, men er vanligvis svært rimelige. Skilling tilbyr to forskjellige kontotyper for trading med FX og CFD-metaller. Standard Skill-kontoen har mye bredere spreads, men ingen provisjoner. I bytte mot lavere spreads belaster Premium-kontoen provisjoner på spotmetall- og CFD-handler. Skilling tilbyr også en demokonto, mobilapplikasjoner og en tradingassistent.

GebyrGebyrbeløp
Provisjonsgebyr£0
UttaksgebyrVarierer
Inaktivitetsgebyr£0
Innskuddsgebyr£0

Fordelere

 • Flott plattformvalg
 • Demokontoer

Ulemper

 • High spreads 
 • Tjenesten er utilgjengelig i flere land, inkludert USA og Canada.

Alt du trenger å vite om Petrobras

Du bør ha en god kjennskap til et selskap, inkludert dets historie, strategi, inntektskilder, nylig ytelse, og en rekke andre detaljer, før du kjøper aksjen. Den dyptgående kunnskapen om selskapet vil gjøre deg i stand til å basere din kjøps- eller salgsbeslutning på solid grunnlag i stedet for å basere de på spekulasjoner eller magefølelse.

Petrobras historie

Petrobras ble etablert 3. oktober 1953 i Rio de Janeiro, Brasil, som et statseid selskap under ledelse av den brasilianske presidenten Getúlio Vargas. I 1961 grunnla selskapet sitt første raffineri (REDUC) i Rio de Janeiro som har en installert kapasitet på 239 000 bbl/d eller 38 000 m3/d, med evne til å foredle 55 produkter.

I 1968 bygde selskapet sin første mobile borerigg som oppdaget offshore oljereserver på kontinentalsokkelen i Sergipe-staten i Brasil. Petroleumsgiganten oppdaget det første feltet, Garoupa, i Campos-bassenget i 1974 utenfor den brasilianske kysten.

I de påfølgende to årene ble Namorada- og Enchova-feltene også oppdaget i bassenget. Den gjorde sitt første pre-saltfunn utenfor den brasilianske kysten i 2007, og produksjonen økte til 300 000 fat per dag i 2013 til 1 million fat per dag i 2016.

Hva er Petrobras strategi?

Petrobras' ledelse har godkjent en femårig strategisk plan i 2020 for 2021-2025 som er basert på fem nøkkelpilarer: maksimere avkastningen på sysselsatt kapital, redusere kapitalkostnadene, oppnå høy effektivitet til lave kostnader, sikre meritokrati ved å ta i bruk økonomisk verdiskapende eller EVA-basert kompensasjonsprogram, og styrke kulturen for sikkerhet, helse og miljø.

Som en del av den strategiske planen for 2021-2025 allokerte selskapet 46 milliarder dollar til E&P-segmentet og over 70% eller 32 milliarder dollar av de allokerte midlene til pre-salt-eiendelene. De strategiske tildelingene tar sikte på å maksimere investeringene i dypt og ultra-dypvann som har lavere kostnader, noe som resulterer i høyere avkastning på investeringen.

Selskapet bevilget 13 milliarder dollar til renoveringen av Campos Basin, som vil bli brukt til å utforske 14 blokker anskaffet fra ANP og bore ytterligere fire letebrønner i 2021. Videre har selskapet bevilget midler på 3,7 milliarder dollar til vedlikehold av de 13 raffineriene.

I gass- og kraftsegmentet planlegger selskapet å investere i naturgassbehandlingsenheten og rute 3 – selskapets tredje pre-salt gass-rute – for å utvinne store mengder naturgass fra pre-salt produksjonen. Ruten forventes å starte i drift innen utgangen av 2. kvartal 2022. Selskapet planlegger å allokere 13 nye produksjonssystemer til dypvanns- eller ultra-dypvannsprosjekter innen 2025.

Hvordan tjener Petrobras penger?

Petrobras driftsområder inkluderer raffinering, transport, søk, produksjon, distribusjon og markedsføring av råolje og oljeprodukter. Selskapet henter mesteparten av sine inntekter fra salg av råolje, oljeprodukter og naturgass. Selskapet opererer også internasjonalt, med reserver i Sør-Amerika, raffinerier i Texas, USA og mange leteblokker i Mexicogolfen.

I Brasil produserer Petrobras 99% av den totale globale oljeproduksjonen. Petroleumsselskapet har søkettigheter for om lag 60 248 km2, hvorav 17% utgjør landbasseng og de resterende 83% offshorebasseng.

Per 2021 er andelen av konsesjonsavtalemodellen i selskapets olje- og gassproduksjon på rundt 68%, mens andelen rettighetsavtaler og produksjonsdelingsavtaler er på henholdsvis 15% og 17%.

Hvordan har Petrobras prestert de siste årene?

Petrobras aksjekurs hadde holdt seg på omtrent samme nivå de siste fem årene. Fra 23. september 2016 til 21. september 2021 økte den bare med 53 cent eller 5,77%, i løpet av perioden. Aksjen nådde toppen på $16 flere ganger mellom 2016 og 2021. Den falt også til sitt laveste femårsnivå på $4,85 i mars 2020, under toppen av pandemien.

Kilde: Google Finance

Fundamental analyse av Petrobras

Fundamental analyse innebærer å tolke ulike økonomiske beregninger for en aksje for å vite dens faktiske verdi eller egenverdi i forhold til markedsprisen. Verdiinvestorer studerer regnskapet til et selskap nøye og trekker ut nyttig informasjon før de investerer i aksjen. De grunnleggende faktorene som de fleste investorer analyserer inkluderer blant annet P/E, inntekter, inntjening, fortjeneste per aksje, utbytte og kontantstrøm.

Petrobras' inntekter

Inntekt betyr pengeverdien av varene eller tjenestene et selskap solgte i løpet av en periode. Inntektene fungerer som den primære kontantstrømmen for et selskap, og suksessen avhenger av veksten i inntektene. Selskaper har vanligvis ulike forretnings- og inntektssegmenter, og ledelsen har som mål å hente inntekter fra flere kilder for å stabilisere og diversifisere selskapets inntjening.

Du finner inntektstallene på resultatregnskapet som utstedes som en del av regnskapet til selskapet. Petrobras rapporterte en omsetning på 15,6 milliarder dollar i Q2 2021 (januar-mars 2021), hvorav 9,4 milliarder dollar ble generert av salg av oljeprodukter og 1,9 milliarder dollar ble generert av salg av gass, elektrisitet og andre tjenester. Inntekter fra eksport beløp seg til 4,3 milliarder dollar i kvartalet.

Petrobras' fortjeneste per aksje

Fortjeneste per aksje eller EPS-beregning viser inntektene som er tilgjengelige for hver utestående aksje. Tiltaket kan beregnes ved å dele nettoresultatet med gjennomsnittlig antall utestående aksjer i løpet av en periode.

For eksempel, hvis et selskap genererte et nettooverskudd på $100 millioner og hadde et gjennomsnitt på 10 millioner utestående aksjer i løpet av perioden, ville EPS være $10 per aksje ($100 millioner/10 millioner). Hvis et selskap rapporterer netto tap for en periode, vil beregningen vise tap per aksje eller negativ fortjeneste per aksje. Petrobras rapporterte en fortjeneste per aksje på $0,01 for Q2 2021.

Petrobras' P/E-forhold

Prisinntjeningsforholdet angir markedsprisen på en aksje i forhold til fortjeneste per aksje. Beregningen beregnes ved å dele aksjens markedspris med fortjeneste per aksje. For eksempel handles et selskaps aksje til $20 per aksje og har en fortjeneste per aksje på $2, P/E-forholdet vil være 10x.

P/E-forholdet på 10x betyr at aksjens markedspris er ti ganger fortjeneste per aksje. En aksje med et høyt P/E-forhold kan bety at aksjen er overvurdert, men du bør bekrefte analysen din ved å sammenligne P/E-forholdet med andre aksjer fra bransjen. P/E-forholdet beregnes på en etterfølgende 12-måneders (TTM) basis, som tar hensyn til fortjeneste per aksje de foregående 12 månedene og gjeldende markedspris på aksjen. Så P/E-forholdet endres med endringen i markedsprisen på aksjen.

En utvidelse av P/E-forholdet er prisen til inntektsvekst eller PEG-forholdet, som beregnes ved å dele aksjens P/E-forhold med dens årlige EPS-vekst. Dette forteller oss hvor mye en investor betaler per enhet av inntektsvekst. En aksje med et lavt PEG-forhold betyr for det meste at aksjen er undervurdert, og en aksje med et høyt PEG-forhold betyr ofte en overvurdert aksje.

Per 22. september 2019 var Petrobras' P/E-forhold på 3,37x.

Petrobras' utbytteavkastning

Utbytte er kontantutbetalinger fra et selskap til sine aksjonærer fra overskuddet. Styret i et selskap bestemmer om det skal utbetales utbytte eller beholde inntekten for å fremme selskapets virksomhet.

Du må holde selskapets aksjer før datoen for ex-utbytte for å være berettiget til å få utbytte erklært av selskapet. På ex-utbyttedatoen reduseres en aksjekurs ettersom de nye kjøperne ikke får utbytte og ønsker å kjøpe dem med rabatt for å ta høyde for tapt utbytte.

Utbytte bestemmer prosentandelen av aksjenes markedspris som selskapet betaler årlig som utbytte per aksje. For eksempel betyr en aksje med en utbytteavkastning på 5% at aksjen utbetalte 5% av markedsprisen årlig som utbytte per aksje. Hvis en aksjes markedspris er $10 og aksjen utbetalte $2 per aksje i fjor som utbytte, vil utbytteavkastningen være 20% ($10/$2)x100. Investorer foretrekker aksjer med høy utbytteavkastning, da slike aksjer gir investorer en høyere avkastning hvis de kjøper aksjen til gjeldende pris.

Petrobras erklærte at de betalte ut $0,2929 per aksje 6. mai 2021 og $0,6215 den 1. september 2021. Aksjens utbytteavkastning (per år) til markedsprisen på $10 per aksje er 9%.

Petrobras' kontantstrøm

Den frie kontantstrømmen måler kontantene som er tilgjengelig for et selskap etter at det har betalt sine driftsutgifter og kapitalutgifter. Den frie kontantstrømmen kan brukes av et selskap til å utbetale utbytte eller utføre annen aktivitet for å forbedre virksomheten.

En høyere fri kontantstrøm lar et selskap bruke sine egne ressurser til å finansiere sine nye prosjekter uten å stole på ekstern finansiering. Du bør analysere et selskaps kontantstrømoppstilling for å vite hvor mye kontanter som er tilgjengelig og hvor mye det har brukt og generert kontanter fra drifts-, finansierings- og investeringsaktiviteter.

Per 31. mars 2021 hadde Petrobras kontanter og kontantekvivalenter på 11,96 milliarder dollar.

Hvorfor kjøpe Petrobras-aksjer?

Petrobras er et av de største selskapene i Brasil når det gjelder mengden av inntekter, eiendeler og fortjeneste. Selv om du kan basere kjøpsbeslutningen din på å analysere ulike økonomiske beregninger av aksjen, er det mange andre grunner til å kjøpe den:

 • Selskapet har historisk betalt sunt utbytte med en anstendig utbytteavkastning nær 10%, noe som gjør det til et foretrukket valg for utbytteinvestorer.
 • Investering i Petrobras kan eksponere deg for det brasilianske energimarkedet, noe som kan hjelpe deg å diversifisere porteføljen din samtidig som du får en sjanse til å generere høyere avkastning.
 • Selskapet har kommet seg etter de pandemi-relaterte sjokkene og har generert en tilbakevendende EBITDA-vekst på 34% i 1. kvartal 2021. Marginen økte også med 55% i første kvartal 2021. Frie kontantstrømmer var på 5,6 milliarder dollar i kvartalet - og den årlige gjeldsreduksjonen på 18,3 milliarder dollar og en kvartalsreduksjon på 4,6 milliarder dollar.

Eksperttips om kjøp av Petrobras-aksjer

Petrobras-aksjen lå for det meste mellom $10 og $15 i perioden fra 2016 til 2021. Aksjen doblet seg imidlertid etter at aksjen nådde sitt laveste femårsnivå i mars 2020 under toppen av pandemien. Du kan vurdere å kjøpe aksjen etter et fall hvis du ønsker å kjøpe den på lang sikt for å generere kapitalgevinst sammen med utbytte. Aksjen gir også muligheter for daytradere dersom man følger oljeindustrien tett da oljeprisen og bransjeutviklingen kan resultere i kortsiktige prisbevegelser.
- Hassan Maishera
Kjøp Petrobras-aksjer i dag!

5 ting du bør vurdere før du kjøper Petrobras-aksjer

Hvis du planlegger å kjøpe Petrobras-aksjer, bør du vurdere følgende viktige tips før du kjøper den.

1. Forstå selskapet

Du må forstå selskapets forretningsmodell, inntektskilder, pågående store og fremtidige prosjekter, økonomiske beregninger, blant andre detaljer. Du bør også ha en grundig forståelse av selskapets virksomhet og bransjen det opererer i, noe som vil hjelpe deg med å forutse risikoene og mulighetene samtidig som du kan ta nøyaktige og rettidige kjøps- eller salgsbeslutninger.

2. Forstå det grunnleggende innen investering

Du kan klare deg godt i markedet hvis du har en grunnleggende forståelse av investering. Et av de grunnleggende prinsippene for å investere er å skape en veldiversifisert portefølje som har aksjer fra ulike sektorer med høyt vekstpotensial. Hvis du er en kortsiktig eller intradag-trader, bør du bruke risikostyringsteknikker for å sikre at du ikke risikerer mer enn 1% eller 2% av kapitalen din. Risikostyring innebærer også å åpne riktig handelsstørrelse slik at risikoen din holdes på håndterbare nivåer.

3. Velg din megler med omhu

Å velge riktig aksjemegler kan utgjøre en forskjell når det kommer til resultatene dine. Megleren din bør ideelt sett tilby deg følgende funksjoner:

 • Gir deg tilgang til en avansert handelsplattform som tilbyr deg mobil handelsfunksjonalitet og kan brukes på tvers av alle plattformer.
 • Tar lave provisjoner og spreads, noe som kan redusere handelskostnadene dine.
 • Bør være en regulert megler slik at risikoen for å bli svindlet kan reduseres.
 • Gir deg tilgang til populære enkle innskudds- og uttaksmetoder.
 • Tilbyr tekniske analyseverktøy og lar deg legge inn ulike typer ordre og implementere risikostyringsteknikker.

4. Bestem hvor mye du vil investere

Du bør unngå å investere alle pengene dine i en enkelt aksje eller aktivaklasse, da investeringsavkastningen din vil avhenge av ytelsen til en enkelt eiendel, noe som kan utsette deg for en høy grad av risiko. Den mest hensiktsmessige metoden som de fleste fondsforvaltere tar i bruk, er å velge ulike aksjer som vil spre den totale risikoen for porteføljen din på ulike aksjer.

5. Sett et mål for investeringen din

Din investeringsstrategi avhenger av investeringsmålet ditt. For eksempel, hvis du ønsker å tjene 100% avkastning på investeringen din i løpet av et år, må du bruke en høyrisikostrategi og kanskje bruke innflytelse for å forsterke avkastningen. Men hvis du setter deg et rimelig mål om å oppnå markedsavkastning, kan du gjøre det ved å anta en moderat risikostrategi. Det vil være en risiko-avkastning-avveining, som betyr at hvis du ønsker å oppnå høyere avkastning, må du ta høyere risiko, og omvendt.

Oppsummering av kjøp av Petrobras-aksjer

Petrobras er et av de største selskapene i Brasil og har vært med i Fortune Global 500 som rangerer globale selskaper basert på mengden av inntekter. Selskapet har satt opp en strategisk plan med nøkkelindikatorer som tar sikte på å oppnå høyere operasjonell effektivitet til lavere kostnader.

Firmaet rapporterte lovende halvårsresultater i 2021. Det store antallet leteblokker, raffinerier, bassenger og andre eiendeler har økt balansen, og selskapet har over 5,6 milliarder dollar i frie kontantstrømmer i 1. kvartal 2021. Aksjen gir også en utbytteavkastning nær 10%, noe som gir en attraktiv avkastning på investeringen din på utbytte alene.

Hvis du ønsker å investere i Petrobras-aksjer, bør du åpne en konto hos en aksjemegler. De fleste meglere lar deg åpne kontoen din på nettet ved å fylle ut et elektronisk skjema og laste opp de skannede bildene av identifikasjonsdokumentene dine, for eksempel ditt offentlig utstedte ID-kort og ditt bostedsbevis. Dokumentene dine vil bli opprettet innen tre virkedager hvis dokumentene dine er korrekte, og deretter kan du sette inn penger på kontoen din og begynne å kjøpe favorittaksjene dine.

Hvis du vil utforske andre interessante aksjer som Petrobras, kan du lese de andre guidene våre som gir detaljert informasjon om en rekke selskaper. Guidene vil hjelpe deg med å finne de riktige aksjene for dine investeringer.

Alternative aksjer

Telenor logo
Telenor
TELNF
...
...
JSW logo
JSW
JSWSTEEL
...
...
Lufthansa logo
Lufthansa
LHA
...
...
Eletrobras logo
Eletrobras
EBR
...
...
Storebrand logo
Storebrand
SREDF
...
...
indofood logo
indofood
INDF
...
...

Ofte stilte spørsmål

 1. Petrobras-aksjen handles på B3-børsen og Bolsa de Madrid-børsen, mens dens amerikanske depotbevis (ADR) handles på New York Stock Exchange. Så du kan kjøpe aksjen ved å åpne en konto hos en hvilken som helst aksjemegler som er tilknyttet en av de tre børsene.

 2. Petrobras-aksjen gir deg eksponering mot det brasilianske oljemarkedet, gir deg en anstendig utbytteavkastning og diversifiserer investeringsporteføljen din.

 3. Du kan holde Petrobras-aksjer på lang sikt for å realisere kapitalgevinster samt få utbytte betalt av selskapet.

 4. Du bør merke deg faktorer som påvirker Petrobras-aksjen spesielt og andre E&P-aksjer generelt. Du bør også følge nøye med på de internasjonale oljeprisene, som kan påvirke aksjekursen til Petrobras. Enhver større utvikling i industrien kan også fungere som en katalysator og kan flytte aksjer som utgjør industrien.

 5. Selskapets virksomhet er for det meste konsentrert i Brasil, og myndighetene har kontrollerende eierandeler i selskapet, noe som betyr at selskapet påvirkes av markedsforholdene, det politiske miljøet og myndighetenes politikk. Selskapet er også utsatt for volatilitet i prisene på olje, gass og POL-produkter internasjonalt, noe som kan påvirke inntektene.

 6. De viktigste kildene til Petrobras inkluderer inntekter fra salg av råolje, oljeprodukter og naturgass.