Home » Aksjer » Kjøp PharmaMar
Start-trading with eToro

Hvordan kjøpe PharmaMar (PHMMF)-aksjer i Norge 2023

Pharma Mar logo
Pharma Mar (PHMMF)
...
24h-change
...
exchange
...

PharmaMar er et spansk biofarmasøytisk selskap som engasjerer seg i forskning og utvikling, produksjon og markedsføring av medisiner avledet fra marinerelaterte ressurser for behandling av kreft og Alzheimers i Europa og resten av verden.

Selskapet, gjennom datterselskapet Genomica, utvikler molekylære testprosedyrer for flere infeksjonssykdommer (inkludert COVID-19) og tilbyr genetisk analyse og farskapstesting. Gjennom et annet datterselskap, Sylentis, utvikler PharmaMar også genterapi basert på gendempingsteknikker som RNA-interferens.

Med hovedkontor i Colmenar Viejo, Madrid, Spania, er aksjen notert på Madrid-børsen og har siden 2020 vært en del av IBEX 35-indeksen. Med denne veiledningen vil du lære hvordan du kan kjøpe PharmaMar-aksjer med tillit, og hvorfor du kanskje ønsker å gjøre det, tatt i betraktning ulike grunnleggende faktorer.

Hvordan kjøpe PHMMF-aksjer med 5 enkle trinn

 1. 1
  Besøk eToro via lenken nedenfor og registrer deg ved å oppgi din informasjon i de påkrevde feltene.
 2. 2
  Oppgi din personinformasjon og svar på et enkelt spørreskjema for informasjonsårsaker.
 3. 3
  Trykk på "Innskudd", velg din foretrukne betalingsmetode og følg instruksjonene for å finansiere kontoen din.
 4. 4
  Søk etter din favorittaksje og se de viktigste detaljene. Når du er klar til å investere, trykker du på "Handle".
 5. 5
  Oppgi beløpet du ønsker å investere, og konfigurer handelen din for å kjøpe aksjen.

Best anmeldte meglerhus for kjøpe av PharmaMar-aksjer

1. eToro

eToro er et av de mest kjente sosiale investeringsnettverkene, med et oppdrag å forbedre investorers økonomiske kunnskap og aktivitet. Med over 17 millioner brukere siden oppstarten i 2007, har eToro blitt den fremste investeringsplattformen for både nybegynnere og erfarne tradere. Du kan lese hele vår eToro-anmeldelse her.

Sikkerhet og Personvern

Sikkerhet er en av de viktigste faktorene å vurdere når du velger en investeringsplattform. Siden eToro er regulert av Financial Conduct Authority (FCA) og Cyprus Securities and Exchange Commission (CySEC) kan du være trygg på at dine midler og personlige opplysninger er sikre. Videre krypterer eToro alle innsendinger med SSL-kryptering for å hindre hackere i å avskjære konfidensiell informasjon. Til slutt bruker plattformen tofaktorautentisering (2FA) for å fremme sikkerheten til brukernes kontoer.

Gebyrer og Funksjoner

Både nybegynnere og erfarne investorer kan benytte seg av eToros omfattende bibliotek med banebrytende tradingmetoder. Nybegynnere innen trading kan for eksempel benytte eToros CopyTrading-funksjon, som lar dem etterligne kjøpene og salgene til mer erfarne tradere. De med tradingerfaring vil bli glade for å høre at eToro tilbyr tilgang til flere markeder, inkludert aksjer, valutaer og kryptovaluta, alt fra en enkelt plattform. Videre er eToro en provisjonsfri tjeneste. Men for å fremme aktive handler på plattformen, krever plattformen er månedlig gebyr på £10 for inaktivitet.

GebyrGebyrbeløp
Provisjonsgebyr0%
Uttaksgebyr£5
Inaktivitetsgebyr£10 (månedlig)
Innskuddsgebyr£0

Fordeler

 • CopyTrading-funksjon
 • SSL-kryptering for å beskytte brukernes informasjon
 • Handel er provisjonsfrie

Ulemper

 • Begrenset kundeservice.

2. Capital.com

Capital.com, som ble lansert i 2016, er en fantastisk megler med flere eiendeler. Den har etablert seg som en lavkostplattform med over 5 millioner brukere, de har lave overnattingsgebyrer, tight spreads og 0% provisjon. Du kan lese vår fullstendige Capital.com-anmeldelse her.

Sikkerhet og Personvern

Capital.com er et FCA-, CySEC-, ASIC- og NBRB-lisensiert selskap som er forpliktet til å tilby den beste tradingopplevelsen i verden. Det viser at Capital.coms brukeres data er sikre og skjulte, ettersom nettstedet overholder strenge kriterier for å nå dette målet. Capital.com tar klientdatasikkerhet på alvor, noe den gjør delvis ved å følge PCI Data Security Standards.

Gebyrer og Funksjoner

Capital.com tilbyr et bredt spekter av gratis meglertjenester. Finansreglement er åpen for publikum. Eventuelle gebyrer du pådrar deg vil bli forklart før du betaler dem. Capital.coms hoved kostnader er spread kostnader, som ofte er lave sammenlignet med konkurrentene. Meglerens mobiltradingapp inkluderer et AI-drevet verktøy som bruker en deteksjonsalgoritme for å gi kundene personlig handelsinformasjon. Videre kan Capital.coms flerspråklige kunder kontakte en representant via e-post, telefon eller live chat.

GebyrGebyrbeløp
Innskuddsgebyr£0
Provisjonsgebyr0%
Inaktivitetsgebyr£0
Uttaksgebyr£0

Fordelere

 • Effektiv e-post- og chatstøtte
 • MetaTrader-integrasjon
 • Provisjonsfri handel

Ulemper

 • Hovedsakelig begrenset til CFD-er.

3. Skilling

Skilling er en multi-verdipapir megler som vokser raskt. Når det gjelder plattformfunksjoner og produkter tilgjengelig for erfarne tradere, gir megleren utmerkede handelsbetingelser. Seks år etter oppstarten tilbyr Skilling nå trading med Forex, CFD, aksjer og kryptovaluta til individuelle investorer. Du kan lese hele Skilling-anmeldelsen vår her.

Sikkerhet og Personvern

Det er viktig å sjekke meglerens regulatoriske status når du ser etter en megler som Skilling. Financial Conduct Authority (FCA) og Cyprus Securities and Exchange Commission har ansvaret for dyktighet (CySEC). Videre holdes midlene som tradere setter inn på Skilling-kontoene sine i en helt egen finansinstitusjon. Skilling bruker kun finansinstitusjoner av toppnivå til dette formålet for å sikre maksimal sikkerhet. Kjernekapital er bransjens målestokk for å måle en banks soliditet.

Gebyrer og Funksjoner

Det er ingen trading gebyrer hos Skilling på aksjer, indekser eller kryptovalutaer. Spreads belastes av plattformen, som varierer avhengig av andelen, men er vanligvis svært rimelige. Skilling tilbyr to forskjellige kontotyper for trading med FX og CFD-metaller. Standard Skill-kontoen har mye bredere spreads, men ingen provisjoner. I bytte mot lavere spreads belaster Premium-kontoen provisjoner på spotmetall- og CFD-handler. Skilling tilbyr også en demokonto, mobilapplikasjoner og en tradingassistent.

GebyrGebyrbeløp
Provisjonsgebyr£0
UttaksgebyrVarierer
Inaktivitetsgebyr£0
Innskuddsgebyr£0

Fordelere

 • Flott plattformvalg
 • Demokontoer

Ulemper

 • High spreads 
 • Tjenesten er utilgjengelig i flere land, inkludert USA og Canada.

Alt du trenger å vite om PharmaMar

La oss ta en nærmere kikk på PharmaMar, utforske selskapets historie og forretningsstrategi, hvordan det tjener penger og ytelsen de siste årene.

PharmaMars historie

PharmaMar ble grunnlagt i 1986 av José María Fernández Sousa-Faro som et datterselskap av Zeltia med mål om å utvikle antitumormedisiner fra marinebaserte ressurser som alger. Zeltia selv ble grunnlagt i 1939 for å produsere medisiner for behandling av kardiovaskulære og metabolske sykdommer, samt gynekologiske lidelser.

PharmaMar oppnådde sin første suksess i 2001 da det produserte trabectedin (ecteinascidin 743 eller ET-743), det første legemidlet mot kreft utviklet i Spania. Legemidlet markedsføres under det kommersielle navnet Yondelis etter godkjenning fra European Medicines Agency (EMA) og Food and Drug Administration (FDA) for behandling av bløtvevssarkom og livmorkreft i avanserte stadier.

I 2015 absorberte PharmaMar morselskapet (Zeltia) og alle datterselskapene gjennom en omvendt fusjon. I 2020 ble selskapet en del av Madrid Stock Exchange General Index (IGBM) og IBEX 35 Index, en indeks over de 35 beste selskapene i Spania.

Hva er PharmaMars strategi?

PharmaMar forsker på, utvikler, produserer og markedsfører bioaktive stoffer av marin opprinnelse for bruk i onkologi, samt terapier som er basert på gendemping. Selskapet utvikler og markedsfører også diagnosesett for genanalyse og farskapstesting. Strategien er basert på robust forskning og utvikling, med vekt på onkologi, genetisk testing og genterapi.

Selskapets strategi om å konsentrere seg om sin onkologivirksomhet og fokusere på marin opprinnelse er det som skiller det fra andre bioteknologiselskaper. Det er et av få firmaer på planeten som utelukkende er dedikert til å isolere og utvinne nye medisinske forbindelser fra marine organismer som alger.

Hvordan tjener PharmaMar penger?

PharmaMar tjener penger på salget av produktene sine, som inkluderer onkologiske legemidler av marin opprinnelse, diagnosesett for genanalyse og farskapstesting, og RNA-interferensterapi. Dermed kategoriserer selskapet sin virksomhet i tre segmenter: onkologi, diagnostikk og RNA-interferens.

Imidlertid kommer de fleste av inntektene fra markedsføring av disse onkologiske legemidlene: Yondelis, som er godkjent for behandling av bløtvevssarkomer og eggstokkreft; Aplidin, godkjent for behandling av multippelt myelom; og Zepzelca, godkjent for behandling av pasienter med småcellet lungekreft.

Hvordan har PharmaMar prestert de siste årene?

Aksjens utvikling gjennom årene har vært varierende. Den falt fra en all-time high på €317,40 i oktober 2000 til rundt €15 i 2012/2013 og forble stillestående under €50 frem til 2020. Den brøt til slutt €50 i februar 2020 og gjorde et seriøst forsøk på utvinning, og nådde som høye som €148 i oktober 2020. Siden begynnelsen av 2021 har imidlertid aksjen vært på en dyp, flerbeint tilbaketrekking. Fra 6. oktober 2021 handles aksjen rundt €70,44, som er mer enn 50% lavere enn dens høyeste nivå i oktober 2020.

Kilde: Yahoo! Finance

Fundamental analyse av PharmaMar

Fundamental analyse er en metode du bruker for å få den indre verdien av en aksje ved å studere selskapets virksomhet og hvordan det tjener penger. Noen av faktorene du bør vurdere når du utfører fundamental analyse av en aksje inkluderer P/E-forhold, inntekt, fortjeneste per aksje, utbytteavkastning og kontantstrøm, som vi vil forklare nedenfor.

PharmaMars inntekter

Inntektene til et selskap, som også refereres til som topplinjen, er mengden penger det genererer fra salg av sine produkter eller tjenester før eventuelle kostnader er trukket fra for å få fortjenesten (inntekten). Når et selskap registrerer en høyere inntekt sammenlignet med forrige kvartal eller en lignende periode i det foregående året, vil aksjekursen sannsynligvis gi bedre resultater.

For regnskapsåret 2020, som ble avsluttet 30. desember 2020, registrerte PharmaMar en omsetning på rundt 270 millioner EUR, som representerer en vekst på 214% sammenlignet med 2019s omsetning på rundt 86 millioner EUR.

Kilde: Yahoo! Finance

PharmaMars fortjeneste per aksje

Fortjeneste refererer til overskuddet et selskap tjener innenfor en regnskapsperiode etter at alle kostnader ved å drive forretning er trukket fra inntektene. Det blir vanligvis referert til som "bunnlinjen" fordi det er plassert på bunnlinjen i resultatregnskapet.

Som investor med bare noen få aksjer i selskapet, bør du være mer interessert i fortjeneste per aksje (EPS), som viser beløpet selskapet tjente for hver utestående andel av sin ordinære aksje, i stedet for den totale fortjenesten.

Du kan beregne PharmaMars EPS ved å dele nettoinntekten (minus utbyttet til foretrukne aksjonærer) med antall utestående ordinære aksjer. Men du trenger ikke; beregningen er vanligvis tilgjengelig på aksjemeglernes nettsteder eller andre større finansnettsteder. PharmaMars EPS for regnskapsåret 2020 var €7,50.

PharmaMars P/E-forhold

Et selskaps prisinntjeningsforhold (P/E) sammenligner aksjekursen med inntjening per aksje, og det beregnes ved å dele gjeldende aksjekurs med EPS.

For eksempel, gitt PharmaMars aksjekurs på €70,44 og EPS på €7,50, vil P/E-forholdet være omtrent 9,39. Dette betyr at fra og med 6. oktober 2021 er investorer villige til å betale €9,39 for hver euro selskapet tjener i overskudd per år.

Mens aksjer med svært høye P/E-forhold vanligvis betraktes som overvurdert og de med lave forhold anses som undervurdert, er det ingen fast grense for P/E-forholdet for å vite hva som er høyt eller lavt. Dessuten tar det ikke hensyn til inntektsveksten, og derfor kan PEG-forholdet være en bedre beregning.

PharmaMars utbytteavkastning

Utbytte er en del av et selskaps inntekter distribuert til aksjonærene for å belønne dem for å investere i selskapet. Kontantutbytte utbetales vanligvis kvartalsvis, halvårlig eller årlig. PharmaMar betaler årlig utbytte, og for regnskapsåret 2020 utbetalte det et utbytte på €0,60 per aksje. Når et selskap erklærer utbytte, stiger aksjekursen til etter ex-utbyttedatoen og synker deretter.

En utbytteavkastning er et selskaps totale årlige utbytte uttrykt i prosent av aksjekursen. For eksempel, hvis et selskaps årlige utbytte er €0,60 per aksje når aksjekursen er €70,44, vil utbytteavkastningen være 0,85%. Du kan gjøre beregningen selv, men du trenger ikke, siden utbytteavkastningen ofte sees sammen med andre økonomiske nøkkeltall på aksjemeglerens nettsider eller noen av de store finansnettstedene.

PharmaMars kontantstrøm

Kontantstrømoppstillingen er en oversikt over hvordan penger strømmer inn og ut av en virksomhet. Det er ett av de tre regnskapene du studerer når du analyserer et selskap, og du vil se det ved siden av de andre regnskapene i finansdelen av selskapets informasjon på en meglers nettside eller noen av de store finansnettstedene.

Nøkkelinformasjonen i kontantstrømoppstillingen er den frie kontantstrømmen, som representerer mengden kontanter eller kontantekvivalenter som er igjen etter å ha betalt for store utgifter som er nødvendige for å drive virksomheten, for eksempel bygning, utstyr og andre regninger. I PharmaMars kontantstrømoppstilling nedenfor kan du se at selskapet hadde over €275 millioner i gratis kontanter ved utgangen av 2020. Det vil si kontanter selskapet har for å finansiere ekspansjon, betale utbytte eller betale ned gjeld.

Kilde: Yahoo! Finance

Hvorfor kjøpe PharmaMar-aksjer?

Etter år med rolig bygging, forskning og utvikling av nye medisiner, har PharmaMar begynt å tjene penger. Med måten selskapet forbedrer sine økonomiske nøkkeltall på, kan det være en flott aksje for investorer som elsker vekstaksjer. Selskapet økte sine inntekter med mer enn 200% på ett år, mens EPS hoppet fra -0,60 € i 2019 til €7,50 i 2020.

Her er tre grunner til at du kanskje vil kjøpe PharmaMar-aksjer:

 1. PharmaMars EPS vokser år for år
 2. Selskapet betaler utbytte
 3. Aksjekursen ser ut til å ta seg opp igjen etter år med stagnasjon

Eksperttips om kjøp av PharmaMar-aksjer

Når du ser på aksjekursdiagrammet, kan du se et synlig hode- og skuldermønster, noe som kan tyde på en ytterligere kursnedgang. Så det er kanskje ikke fornuftig å legge inn en limitordre for å unngå å bli fanget i et kraftig fall. Det kan være lurt å vente på at prisen snur først og deretter gå inn på et utbrudd av en lokal svinghøyde.
- kanirobinson
Kjøp PharmaMar-aksjer i dag!

5 ting du bør vurdere før du kjøper PharmaMar-aksjer

Dette er fem ting du bør vurdere før du kjøper PharmaMar-aksjer:

1. Forstå selskapet

Det er i utgangspunktet ikke noe galt med å investere i et selskap du er kjent med og hvis produkter eller tjenester du bruker, men du må først studere selskapets grunnleggende faktorer for å være sikker på at det er lønnsomt før du investerer pengene dine.

Ting å studere inkluderer selskapets forretningsmodell og hvordan det tjener penger. Du bør også sjekke inntjeningshistorikken for å finne ut om inntektene vokser. Det lønner seg å vite hva selskapet gjør med sine gratis kontanter – distribuer dem til aksjonærene som utbytte, kjøp tilbake aksjer, utvide virksomheten eller sløse dem bort på flere bedriftsfly og overdimensjonerte utgifter.

2. Forstå det grunnleggende innen investering

Hva vet du om investering? Det er nødvendig å lære den grunnleggende terminologien slik at du kan lese regnskap og forstå hva finansanalytikere sier når de bruker visse begreper. Å lese ressursene på de forskjellige sidene våre vil sikkert hjelpe deg, men du kan også bruke finansordbøker for å slå opp begreper du ikke forstår.

Utover terminologien bør du lære hvordan ordre utføres. Sørg også for at du lærer pengestyring og risikostyringsteknikker, samt diversifiseringsstrategier.

3. Velg din megler med omhu

Ting du bør vurdere når du velger megler inkluderer meglerens aktivatilbud, støttede ordretyper, handelsprovisjoner, handelsplattformer (desktop, web eller mobil), betalingsmåter og kundestøttetjeneste. Enda viktigere må du også sørge for at megleren er regulert i ditt bostedsland for å sikre sikkerheten til midlene dine. I tillegg til at megleren da ikke kan stikke av med pengene dine, vil du kvalifisere for gjeldende forsikringsordninger i ditt land.

4. Bestem hvor mye du vil investere

Når du lager et budsjett for investeringen din, sørg for at du kun investerer det du har råd til å tape. Unngå å bruke lånte midler, inkludert innflytelsen som tilbys av megleren din - som nybegynner bør du unngå innflytelse til du får erfaring, fordi det kan forsterke potensielle tap. Når du har kapital du ønsker å investere, bestemmer du prosentandelen du vil sette på én aksje, og planlegger også hvordan du kjøper hvilken aksje du vil kjøpe. Det er bedre å skalere inn gradvis ved å bruke dollar cost averaging, enn å gjøre en engangsinvestering.

5. Sett et mål for investeringen din

Finn ut hva du håper å oppnå med investeringen - kanskje ønsker du å spare til din første bolig, finansiere et fremtidig prosjekt, eller spare til pensjon. Du bør også vite hvor lenge du vil beholde investeringen og når du skal selge for å få tilbake pengene dine. Det kan være når prisen kommer til et bestemt nivå, når du når en bestemt alder, eller når det grunnleggende ved et selskap er svakt. Det kan også være lurt å holde på ubestemt tid og selge når du trenger pengene.

Oppsummering av kjøp av PharmaMar-aksjer

PharmaMar er et spansk bioteknologiselskap som forsker på, utvikler, produserer og markedsfører bioaktive stoffer av marin opprinnelse for kreftbehandling, samt terapier basert på gendemping og diagnostikksett for genanalyse og farskapstesting. Det kan være lurt å investere i denne aksjen for å dra nytte av vekstpotensialet, og dette kan du gjøre via en aksjemegler med tilgang til den spanske børsen.

Hvis du er klar til å investere i PharmaMar-aksjer akkurat nå, kan du registrere deg for en aksjemeglers aksjehandelskonto og se etter aksjen i listen over aksjer. Klikk deretter på "kjøp"-knappen for å kjøpe til en oppgitt pris eller legge inn en limitordre for å kjøpe til den prisen du ønsker.

Hvis du ikke er klar til å investere helt enda kan du fortsette å lese våre andre guider for å lære mer om investering. Papirhandel ved å bruke en aksjemeglers demokonto kan også være nyttig på dette tidspunktet.

alternative-stocks

Telenor logo
Telenor
TELNF
...
...
JSW logo
JSW
JSWSTEEL
...
...
Lufthansa logo
Lufthansa
LHA
...
...
Eletrobras logo
Eletrobras
EBR
...
...
Storebrand logo
Storebrand
SREDF
...
...
indofood logo
indofood
INDF
...
...

frequently-asked-questions

 1. Gendemping er en måte å regulere uttrykket av visse gener for å redusere deres innflytelse. Med andre ord, når et gen stanses, reduseres dets uttrykk. Denne prosessen blir i økende grad brukt til å produsere terapeutika for å bekjempe kreft og andre sykdommer, som infeksjonssykdommer og nevrodegenerative lidelser.

 2. RNA-interferens, eller RNAi for kort, er en metode for gendemping som retter seg mot RNA - molekyler cellen bruker for å dekode informasjonen i DNA. Prosessen med RNA-interferens er svært teknisk, men nøkkelen er at den brukes til å undertrykke genuttrykk og brukes i behandlingen av visse sykdommer.

 3. Et selskaps inntekt kalles topplinjen fordi den er plassert øverst i resultatregnskapet. Det er den første posten du ser i resultatregnskapet før du begynner å se salgskostnadene og alle andre utgifter. Inntektene forteller deg hvor mye selskapet realiserte fra salget av produktene eller tjenestene.

 4. PEG-forholdet (pris/inntjening-til-vekst) er et vekstjustert P/E-forhold. Det er utledet ved å dele et selskaps P/E-forhold med vekstraten av inntjeningen for en gitt periode, for eksempel tre år. Forholdet tar hensyn til forventet vekstrate for selskapets fortjeneste per aksje.

 5. I teknisk analyse er hode- og skuldermønsteret et diagrammønster som indikerer en potensiell bearish stemning i markedet. Den består av tre svinghøyder, hvor den midterste er høyere enn de andre. Dette mønsteret indikerer at den nedadgående prisbevegelsen etter den tredje swing high kanskje ikke bare er enda en tilbaketrekking, men en potensiell nedadgående prisreversering.

 6. Invester kun en liten brøkdel (5% eller mindre) av handelskapitalen din i hver handel, slik at hvis handelen ender med tap, vil du fortsatt ha nok kapital å handle med. Pass også på at du alltid setter en stop-loss-ordre for å begrense tapet til bare beløpet du satset. Du kan også diversifisere investeringen din på tvers av ulike aktivaklasser.