Home » Aksjer » Kjøp Philips
Start å handle med eToro

Hvordan kjøpe Philips (PHIA)-aksjer i Norge 2023

philips logo
philips (RYLPF)
...
24-timers endring
...
exchange
...

Koninklijke Philips NV (Royal Philips), ofte forkortet til Philips, er et Nederland-basert multinasjonalt selskap som tilbyr helseteknologiløsninger over hele Europa og resten av verden. Philips, som tidligere var et av de største elektronikkselskapene i verden, fokuserer nå mer på området helseteknologi.

Selv om det ble grunnlagt i Eindhoven, ble hovedkvarteret flyttet til Amsterdam i 1997. Selskapet er primært notert på Euronext Amsterdam-børsen, men omsettes også på New York-børsen. Philips er medlem av Euro Stoxx 50 Index, en aksjeindeks for de 50 største selskapene i Europa.

Denne guiden forteller deg hvordan du kan kjøpe Philips-aksjer, og hvorfor du kanskje ønsker å gjøre det, tatt i betraktning ulike grunnleggende faktorer.

Hvordan kjøpe RYLPF-aksjer med 5 enkle trinn

 1. 1
  Besøk eToro via lenken nedenfor og registrer deg ved å oppgi din informasjon i de påkrevde feltene.
 2. 2
  Oppgi din personinformasjon og svar på et enkelt spørreskjema for informasjonsårsaker.
 3. 3
  Trykk på "Innskudd", velg din foretrukne betalingsmetode og følg instruksjonene for å finansiere kontoen din.
 4. 4
  Søk etter din favorittaksje og se de viktigste detaljene. Når du er klar til å investere, trykker du på "Handle".
 5. 5
  Oppgi beløpet du ønsker å investere, og konfigurer handelen din for å kjøpe aksjen.

Best anmeldte meglerhus for kjøpe av Philips-aksjer

1. eToro

eToro er et av de mest kjente sosiale investeringsnettverkene, med et oppdrag å forbedre investorers økonomiske kunnskap og aktivitet. Med over 17 millioner brukere siden oppstarten i 2007, har eToro blitt den fremste investeringsplattformen for både nybegynnere og erfarne tradere. Du kan lese hele vår eToro-anmeldelse her.

Sikkerhet og Personvern

Sikkerhet er en av de viktigste faktorene å vurdere når du velger en investeringsplattform. Siden eToro er regulert av Financial Conduct Authority (FCA) og Cyprus Securities and Exchange Commission (CySEC) kan du være trygg på at dine midler og personlige opplysninger er sikre. Videre krypterer eToro alle innsendinger med SSL-kryptering for å hindre hackere i å avskjære konfidensiell informasjon. Til slutt bruker plattformen tofaktorautentisering (2FA) for å fremme sikkerheten til brukernes kontoer.

Gebyrer og Funksjoner

Både nybegynnere og erfarne investorer kan benytte seg av eToros omfattende bibliotek med banebrytende tradingmetoder. Nybegynnere innen trading kan for eksempel benytte eToros CopyTrading-funksjon, som lar dem etterligne kjøpene og salgene til mer erfarne tradere. De med tradingerfaring vil bli glade for å høre at eToro tilbyr tilgang til flere markeder, inkludert aksjer, valutaer og kryptovaluta, alt fra en enkelt plattform. Videre er eToro en provisjonsfri tjeneste. Men for å fremme aktive handler på plattformen, krever plattformen er månedlig gebyr på £10 for inaktivitet.

GebyrGebyrbeløp
Provisjonsgebyr0%
Uttaksgebyr£5
Inaktivitetsgebyr£10 (månedlig)
Innskuddsgebyr£0

Fordeler

 • CopyTrading-funksjon
 • SSL-kryptering for å beskytte brukernes informasjon
 • Handel er provisjonsfrie

Ulemper

 • Begrenset kundeservice.

2. Capital.com

Capital.com, som ble lansert i 2016, er en fantastisk megler med flere eiendeler. Den har etablert seg som en lavkostplattform med over 5 millioner brukere, de har lave overnattingsgebyrer, tight spreads og 0% provisjon. Du kan lese vår fullstendige Capital.com-anmeldelse her.

Sikkerhet og Personvern

Capital.com er et FCA-, CySEC-, ASIC- og NBRB-lisensiert selskap som er forpliktet til å tilby den beste tradingopplevelsen i verden. Det viser at Capital.coms brukeres data er sikre og skjulte, ettersom nettstedet overholder strenge kriterier for å nå dette målet. Capital.com tar klientdatasikkerhet på alvor, noe den gjør delvis ved å følge PCI Data Security Standards.

Gebyrer og Funksjoner

Capital.com tilbyr et bredt spekter av gratis meglertjenester. Finansreglement er åpen for publikum. Eventuelle gebyrer du pådrar deg vil bli forklart før du betaler dem. Capital.coms hoved kostnader er spread kostnader, som ofte er lave sammenlignet med konkurrentene. Meglerens mobiltradingapp inkluderer et AI-drevet verktøy som bruker en deteksjonsalgoritme for å gi kundene personlig handelsinformasjon. Videre kan Capital.coms flerspråklige kunder kontakte en representant via e-post, telefon eller live chat.

GebyrGebyrbeløp
Innskuddsgebyr£0
Provisjonsgebyr0%
Inaktivitetsgebyr£0
Uttaksgebyr£0

Fordelere

 • Effektiv e-post- og chatstøtte
 • MetaTrader-integrasjon
 • Provisjonsfri handel

Ulemper

 • Hovedsakelig begrenset til CFD-er.

3. Skilling

Skilling er en multi-verdipapir megler som vokser raskt. Når det gjelder plattformfunksjoner og produkter tilgjengelig for erfarne tradere, gir megleren utmerkede handelsbetingelser. Seks år etter oppstarten tilbyr Skilling nå trading med Forex, CFD, aksjer og kryptovaluta til individuelle investorer. Du kan lese hele Skilling-anmeldelsen vår her.

Sikkerhet og Personvern

Det er viktig å sjekke meglerens regulatoriske status når du ser etter en megler som Skilling. Financial Conduct Authority (FCA) og Cyprus Securities and Exchange Commission har ansvaret for dyktighet (CySEC). Videre holdes midlene som tradere setter inn på Skilling-kontoene sine i en helt egen finansinstitusjon. Skilling bruker kun finansinstitusjoner av toppnivå til dette formålet for å sikre maksimal sikkerhet. Kjernekapital er bransjens målestokk for å måle en banks soliditet.

Gebyrer og Funksjoner

Det er ingen trading gebyrer hos Skilling på aksjer, indekser eller kryptovalutaer. Spreads belastes av plattformen, som varierer avhengig av andelen, men er vanligvis svært rimelige. Skilling tilbyr to forskjellige kontotyper for trading med FX og CFD-metaller. Standard Skill-kontoen har mye bredere spreads, men ingen provisjoner. I bytte mot lavere spreads belaster Premium-kontoen provisjoner på spotmetall- og CFD-handler. Skilling tilbyr også en demokonto, mobilapplikasjoner og en tradingassistent.

GebyrGebyrbeløp
Provisjonsgebyr£0
UttaksgebyrVarierer
Inaktivitetsgebyr£0
Innskuddsgebyr£0

Fordelere

 • Flott plattformvalg
 • Demokontoer

Ulemper

 • High spreads 
 • Tjenesten er utilgjengelig i flere land, inkludert USA og Canada.

Alt du trenger å vite om Philips

La oss ta en detaljert titt på Philips ved å utforske selskapets historie og forretningsstrategi, hvordan det tjener penger og hvordan aksjen har prestert de siste årene.

Philips' historie

The Royal Philips Company ble grunnlagt i 1891 av Gerard Philips og hans far, Frederik Philips, som var bankmann. Selskapet startet med produksjon av karbon-filament lyspærer og andre elektrotekniske produkter i 1892, men utvidet senere til forbrukerelektronikk. Det begynte å produsere elektronikk på begynnelsen av 1900-tallet. Dens første kortbølgeradiostasjon, PCJJ (senere PCJ), gikk på lufta 11. mars 1927.

I 1939 begynte selskapet å lage elektriske barbermaskiner under Philishave-merket, og etter andre verdenskrig utviklet det Compact Cassette-formatet og co-utviklet Compact Disc-formatet med Sony. Det fikk sin kongelige ærestittel i 1998. I 2013 begynte selskapet å refokusere fra forbrukerelektronikk til helseteknologi og droppet "Electronics" i navnet sitt – og ble Royal Philips NV. Belysningsdivisjonen ble skilt ut som et eget selskap, Signify NV, i 2016

Philips kjøpte Volcano Corporation i 2015 for å styrke sin posisjon innen ikke-invasiv kirurgi og bildebehandling, og i 2017 kunngjorde de at de ville kjøpe Spectranetics Corp, en USA-basert produsent av enheter for behandling av hjertesykdom.

Hva er Philips' strategi?

Philips begynte med å lage lyspærer og diversifiserte seg senere til forbrukerelektronikk. De siste årene har selskapet begynt å fokusere på helseteknologi. Den har som mål å forbedre helse i alle aspekter, fra forebygging og sunn livsstil til diagnose og behandling, samt hjemmehjelp. Med over 110 produksjonsanlegg spredt over 100 land og en sterk FoU-avdeling, utnytter Philips avansert teknologi med dyp forbrukerinnsikt for å levere løsninger på tvers av hjemmepleie og forbrukerhelse.

Selskapets strategi er å lede med innovative løsninger som kombinerer systemer, smarte enheter, informatikk og tjenester, samtidig som de utnytter big data og detaljhandelspartnere for å levere de riktige produktene til et bredt målmarked.

Hvordan tjener Philips penger?

Selskapet tjener penger på salg av sine produkter og tjenester. Philips kategoriserer produktene sine i tre segmenter: Diagnosis & Treatment, som tidligere var kjent som Philips Medical Systems og fokuserer på bildediagnostikk og bildeveiledet terapi; Connected Care, som fokuserer på pasientovervåkingssystemer søvn- og åndedrettspleie, og nødhjelps- og gjenopplivningsløsninger (ECR); og personlig pleie (tidligere Philips Consumer Electronics og Philips Domestic Appliances and Personal Care), som inkluderer munnhelseprodukter, pleieprodukter for mor og barn, produkter for personlig pleie og husholdningsapparater.

Hvordan har Philips prestert de siste årene?

I løpet av de siste to tiårene eller mer har aksjen hatt en varierende ytelse. Den falt fra sin all-time high på €57,14 i september 2000 til under €15 i 2002. Den hentet seg gradvis inn igjen i de påfølgende årene, og nådde så høye som €32,61 i juli 2007 før den store resesjonen i 2008 drev den ned til mindre enn €12.

Aksjen svingte opp og ned i noen år før den begynte å gjøre en vedvarende oppgang fra 2016 og kom så høyt som €50,86 i april 2021. Siden den gang har aksjen vært i en langvarig nedgangstid. Den 7. oktober 2021 lå aksjen rundt €37,33, som er omtrent 26,6% under toppnivået i april 2021.

Kilde: Yahoo! Finance

Fundamental analyse av Philips

I motsetning til i teknisk analyse hvor tradere studerer den historiske prishandlingen for å finne mønstre som kan forutsi fremtidige prisbevegelser, vil fokuset med fundamental analyse være på selskapets drift og hvordan det tjener penger. Tanken er å kjenne aksjens egenverdi.

I denne veiledningen vil vi forklare noen av faktorene du bør vurdere når du utfører fundamental analyse av en aksje, og de inkluderer P/E-forhold, inntekt, fortjeneste per aksje, utbytteavkastning og kontantstrøm.

Philips' inntekter

Et selskaps inntekt er mengden penger det genererer fra salg av sine produkter eller tjenester. Dette er den første posten som er registrert i inntekten, og derfor omtales den også som topplinjen. En høyere inntekt sammenlignet med forrige kvartal eller en tilsvarende periode i det foregående året appellerer til investorer og kan få aksjen til å prestere bedre.

Philips' inntekter for regnskapsåret 2020, som ble avsluttet 30. desember 2020, var 19,54 milliarder EUR – en vekst på rundt 0,3% i forhold til 2019-tallet (19,48 milliarder EUR).

Kilde: Yahoo! Finance

Philips' fortjeneste per aksje

Et selskaps inntjening refererer til overskuddet det gjør i en regnskapsperiode etter at alle driftskostnader er trukket fra inntektene. Den er plassert nederst i resultatregnskapet, og derfor omtales den vanligvis som "selskapets bunnlinje".

Det som er viktigst for deg som investor, siden du ikke eier hele selskapet men bare enkeltaksjer, er dog fortjeneste per aksje (EPS), som refererer til beløpet selskapet tjente for hver utestående andel av sin ordinære aksje. Du kan beregne Philips' EPS ved å dele nettoinntekten (minus utbytte utbetalt til foretrukne aksjonærer) med antall utestående ordinære aksjer. Du kan imidlertid få beregningen fra aksjemeglerens nettsteder eller et hvilket som helst større finansnettsted. Philips' EPS for regnskapsåret 2020 var €1,31.

Philips' P/E-forhold

Prisinntjeningdforholdet (P/E) sammenligner et selskaps aksjekurs med inntjening per aksje. Mens du kan beregne det ved å dele gjeldende aksjekurs med EPS, kan du enkelt se det på meglerens nettsted eller et finansnettsted.

Gitt Philips' aksjekurs på €37,33 og EPS på €1,31, vil P/E-forholdet være rundt 28,50. Det dette innebærer er at fra og med 7. oktober 2021 er investorer villige til å betale €28,50 for hver euro selskapet tjener i overskudd per år.

En aksje med et veldig høyt P/E-forhold anses vanligvis som overvurdert, men det er ikke noe grensenivå for P/E-forholdet for å vite hva som er høyt eller lavt. Investorer sammenligner ofte med tilsvarende aksjer for å få en idé. De kan til og med fortsette å kjøpe en aksje med et høyt P/E-forhold hvis de forventer høyere fortjeneste i fremtiden. Dette er grunnen til at PEG-forholdet, som påvirker inntektsveksten, kan være en bedre beregning.

Philips' utbytte

Utbytte er kontantbetalinger et selskap tilbyr til sine aksjonærer for å investere i selskapet. De betales vanligvis kvartalsvis, halvårlig eller årlig. Ikke alle selskaper betaler utbytte; noen beholder inntektene sine. Philips betaler årlig utbytte; det utbetalte et utbytte på € 0,85 per aksje for regnskapsåret 2020. Når det erklæres utbytte, stiger selskapets aksjekurs til etter ex-utbyttedatoen og synker deretter.

Utbytteavkastningen sammenligner et selskaps totale årlige utbytte med aksjekursen. For eksempel vil et selskap som betaler et årlig utbytte på €0,85 per aksje når aksjekursen er €37,33 ha en utbytteavkastning på 2,28 %. Du kan enkelt se denne beregningen sammen med andre økonomiske nøkkeltall på aksjemeglerens nettsted eller noen av de store finansielle nettstedene.

Philips' kontantstrøm

Et selskaps kontantstrøm rekord sees i kontantstrømoppstillingen, som er ett av de tre regnskapene du vil se i finansdelen av selskapets informasjon på en meglers nettside eller noen av de store finansnettstedene. Det er en oversikt over hvordan selskapet genererer og bruker kontanter.

Når du studerer kontantstrømoppstillingen, fokuser på den frie kontantstrømmen, som representerer mengden kontanter eller kontantekvivalenter selskapet har igjen etter å ha betalt for store utgifter som er nødvendige for å drive virksomheten, for eksempel bygging, utstyr og andre regninger. Det er de frie kontantene selskapet har tilgjengelig for å betale utbytte, finansiere utvidelsen eller betale ned gjeld.

I Philips' kontantstrømoppstilling nedenfor kan du se at selskapet hadde over €1,8 milliarder i gratis kontanter ved utgangen av 2020.

Kilde: Yahoo! Finance

Hvorfor kjøpe Philips-aksjer?

Philips har god finansiell helse, siden dets fundamentale forhold er solide med betydelige vekstutsikter. Som du kanskje allerede vet, er kontanter livsnerven i enhver bedrift, og Philips' kontantstrømoppstilling viser at de har nok av det. Med de pengene kan selskapet forfølge sine nye prosjekter og vekstplaner, og det har vist seg gjennom årene at det enkelt kan tilpasse virksomheten for å passe forbrukernes skiftende krav.

Her er tre grunner til at du kanskje vil kjøpe Philips-aksjer:

 1. Selskapet er godt administrert, noe som fremgår av solide fundamentale forhold

 2. Den har massevis av frie kontanter som kan brukes for å styrke selskapet

 3. Det gir regelmessig utbytte

Eksperttips om kjøp av Philips-aksjer

Philips er en vekstaksje med enorme utsikter, men fra og med 7. oktober 2021 har aksjen vært i en langvarig tilbakegang (over 26% under siste topp). Så aksjen vil tiltrekke seg både vekst- og verdiinvestorer, og kan snu når som helst. Å bruke en limitordre er kanskje ikke den beste ideen da handelen kanskje ikke utløses. Det kan være lurt å vente og gå inn med en markedsordre etter at aksjen har snudd.
Kjøp Philips-aksjer i dag!

5 ting du bør vurdere før du kjøper Philips-aksjer

Du bør vurdere disse fem tingene før du investerer i aksjer.

1. Forstå selskapet

Selvfølgelig er det fornuftig å investere i et selskap du kjenner; Peter Lynch og Warren Buffett foreslår til og med at du investerer i selskaper hvis produkter eller tjenester du bruker og liker. Imidlertid bør du gå utover dette, og studere selskapets fundamentale faktorer for å være sikker på at selskapets økonomiske helse er god. At du bruker elektronikk fra Philips betyr ikke at selskapets forretningsmodell er lønnsom, og derfor må du studere selskapet nøye for å finne ut hvordan det tjener penger, om det faktisk tjener penger og hvordan det bruker pengene.

2. Forstå det grunnleggende innen investering

Det er viktig å lære det grunnleggende om å investere først før du investerer pengene dine i markedet. Det gjør det enkelt å følge megleren og finansanalytikerne og reduserer også sjansene dine for å gjøre en feil og tape pengene dine. Prøv å lære om risikostyring, pengestyring og diversifisering, samt hvordan du analyserer markedet og utfører ordre.

3. Velg din megler med omhu

Selv om det er svært viktig å velge en megler som krever lave provisjonsgebyrer, tilbyr intuitive handelsplattformer og apper, gir nyttige handelsverktøy, støtter ulike ordretyper, tillater flere betalingsmetoder og tilbyr rask kundestøtte, sørg for at megleren din er lisensiert av finanstilsynsmyndighet i ditt bostedsland. Dette sikrer sikkerheten til midlene dine, ettersom du vil kvalifisere for enhver økonomisk kompensasjonsordning i ditt land hvis megleren blir insolvent.

4. Bestem hvor mye du vil investere

Pass på å ikke investere mer enn du har råd til å tape. Som nybegynner bør du aldri investere med lånte penger, uansett hvor godt du tror en aksje vil prestere — innflytelse er et tveegget sverd; du kan risikere å tape stort.

Du bør vite beløpet du vil investere og prosentandelen av kapitalen som skal allokeres til én aksje. Bestem også hvordan du vil investere pengene – om du skal kjøpe alt på en gang, eller skalere inn med intervaller. Selv om du kan investere et engangsbeløp på en gang, kan det være å foretrekke å praktisere dollar cost averaging, og skalere gradvis for å bruke markedsvolatilitet til din fordel.

5. Sett et mål for investeringen din

Kjenner du investeringsmålet ditt? Å vite hvorfor du investerer kan hjelpe deg å finne ut hvor lenge du skal beholde investeringen. Ditt investeringsmål kan for eksempel å spare til pensjon, eller spare egenkapital til din første bolig. Uansett hva som er årsaken bak investeringen din, er det viktig at du vet når du skal selge deg ut. Du kan for eksempel selge på et gitt tidspunkt i fremtiden, når prisen når til et bestemt nivå, eller når selskapets grunnleggende forhold ikke lenger ser bra ut. Du kan til og med bestemme deg for å holde aksjen på ubestemt tid og selge når du trenger penger.

Oppsummering av kjøp av Philips-aksjer

Philips er et Nederland-basert multinasjonalt konglomerat som tilbyr helseteknologiløsninger og forbrukerelektronikk over hele Europa og resten av verden. Du vil kanskje ønske å invester i dette veladministrerte selskapet for å dra nytte av vekstutsiktene, og du kan gjøre dette gjennom en aksjemegler med tilgang til Euronext Amsterdam eller NYSE.

Hvis du ønsker å investere i Philips-aksjer akkurat nå, kan du bare registrere en konto hos en aksjemegler og finansiere den. Velg deretter Philips fra listen over aksjer på meglerens plattform og legg inn en ordre for å kjøpe aksjen.

Ikke klar til å investere helt enda? Da kan du fortsette å lære mer ved å lese noen av de andre guidene våre, til du føler deg klar til å investere. Du kan også prøve deg på "papirhandel" ved å bruke aksjemeglerens demokonto for å lære hvordan markedet fungerer.

Alternative aksjer

Telenor logo
Telenor
TELNF
...
...
JSW logo
JSW
JSWSTEEL
...
...
Lufthansa logo
Lufthansa
LHA
...
...
Eletrobras logo
Eletrobras
EBR
...
...
Storebrand logo
Storebrand
SREDF
...
...
indofood logo
indofood
INDF
...
...

Ofte stilte spørsmål

 1. Et godt administrert selskap er et selskap hvis ledergruppe er fokusert på å skape mer verdi for aksjonærene. Målet til enhver ledelse er å maksimere aksjonærenes formue, og de oppnår dette ved å øke selskapets inntjening, betale utbytte og bruke tilbakeholdt inntjening til produktive virksomheter (ikke sløse bort pengene på bedriftsfly og for mange lederbonuser).

 2. Tilbakeholdt overskudd er den delen av et selskaps overskudd som ikke ble utbetalt til aksjonærene som utbytte, men i stedet ble beholdt av selskapet. Selskaper bruker opptjent overskudd til å finansiere prosjekter som kan drive vekst og forbedre inntektene deres.

 3. Papirhandel hjelper deg med å gjøre deg kjent med din meglers handelsplattform. Du lærer hvordan du legger inn ordre og setter dine risikostyringsparametere. Det gir deg også muligheten til å se hvordan analysen din utspiller seg i markedet; slik at du kan bekrefte strategien din eller vite om du skal justere den litt. Det lar deg imidlertid ikke utvikle din handelspsykologi.

 4. Når du "handler med papir", handler du med virtuelle penger. Pengene dine er ikke i fare, dermed utløses helles ikke noen spesielle følelser rundt handelen. Uten å kjenne på disse følelsene kan du ikke lære å håndtere dem. For å utvikle din handelspsykologi må du handle med ekte penger. Men det er bedre å starte med et lite beløp og gradvis øke innsatsstørrelsen.

 5. Pengehåndtering er en teknikk du bruker for å kontrollere hvor mye du eier i hver handel, slik at du ikke mister mesteparten av handelskapitalen din i en handel. Tanken er at du bare risikerer en liten del (si 2%) av handelskapitalen din i hver handel, slik at hvis du mister den, har du fortsatt nok penger å handle med.

 6. Som fellesaksjonær i et selskap har du noen rettigheter. Du har rett til å overføre eierskap ved å handle aksjen på børsen, og du har også rett til utbytte. For de fleste aksjer har du også stemmerett, men noen selskaper som Berkshire Hathaway har forskjellige aksjeklasser, med klasse B-aksjer som har mye lavere stemmerett.