HomeAksjerKjøp TeamViewer
Start å handle med eToro

Hvordan kjøpe TeamViewer (TMVWY)-aksjer i Norge 2022

TeamViewer logo
TeamViewer (TMVWY)
...
24-timers endring
...
exchange
...
Forfatter: Emmanuel Ekwomadu Oppdatert: September 6, 2022

TeamViewer AG er et tysk multinasjonalt teknologiselskap som er kjent for sin fjerntilgang og støtteprogramvare med samme navn. Selskapet har hovedkontor i Göppingen, Tyskland, men det har også andre tyske kontorer så vel som i Clearwater (FL, USA), Yerevan (Armenia) og Adelaide (Australia).

Selskapet har gått utover sin fjerntilgang og støtteprogramvare for nå å tilby en global skyplattform for tilkobling, overvåking og kontroll av datamaskiner, maskiner, roboter og andre «tingenes internett»-enheter (IoT). Det globale klientellet inkluderer selskaper i alle størrelser og fra alle bransjer.

TeamViewer-aksjen er notert på Frankfurt-børsen og er inkludert i MDAX- og TecDAX-indeksene. I denne veiledningen vil du lære hvordan du kjøper TeamViewer-aksjer med tillit, og hvorfor du kanskje vil, med tanke på grunnleggende faktorer.

Hvordan kjøpe TMVWY-aksjer med 5 enkle trinn

 1. 1
  Besøk eToro via lenken nedenfor og registrer deg ved å oppgi din informasjon i de påkrevde feltene.
 2. 2
  Oppgi din personinformasjon og svar på et enkelt spørreskjema for informasjonsårsaker.
 3. 3
  Trykk på "Innskudd", velg din foretrukne betalingsmetode og følg instruksjonene for å finansiere kontoen din.
 4. 4
  Søk etter din favorittaksje og se de viktigste detaljene. Når du er klar til å investere, trykker du på "Handle".
 5. 5
  Oppgi beløpet du ønsker å investere, og konfigurer handelen din for å kjøpe aksjen.

Best anmeldte meglerhus for kjøpe av TeamViewer-aksjer

1. eToro

eToro er et av de mest kjente sosiale investeringsnettverkene, med et oppdrag å forbedre investorers økonomiske kunnskap og aktivitet. Med over 17 millioner brukere siden oppstarten i 2007, har eToro blitt den fremste investeringsplattformen for både nybegynnere og erfarne tradere. Du kan lese hele vår eToro-anmeldelse her.

Sikkerhet og Personvern

Sikkerhet er en av de viktigste faktorene å vurdere når du velger en investeringsplattform. Siden eToro er regulert av Financial Conduct Authority (FCA) og Cyprus Securities and Exchange Commission (CySEC) kan du være trygg på at dine midler og personlige opplysninger er sikre. Videre krypterer eToro alle innsendinger med SSL-kryptering for å hindre hackere i å avskjære konfidensiell informasjon. Til slutt bruker plattformen tofaktorautentisering (2FA) for å fremme sikkerheten til brukernes kontoer.

Gebyrer og Funksjoner

Både nybegynnere og erfarne investorer kan benytte seg av eToros omfattende bibliotek med banebrytende tradingmetoder. Nybegynnere innen trading kan for eksempel benytte eToros CopyTrading-funksjon, som lar dem etterligne kjøpene og salgene til mer erfarne tradere. De med tradingerfaring vil bli glade for å høre at eToro tilbyr tilgang til flere markeder, inkludert aksjer, valutaer og kryptovaluta, alt fra en enkelt plattform. Videre er eToro en provisjonsfri tjeneste. Men for å fremme aktive handler på plattformen, krever plattformen er månedlig gebyr på £10 for inaktivitet.

GebyrGebyrbeløp
Provisjonsgebyr0%
Uttaksgebyr£5
Inaktivitetsgebyr£10 (månedlig)
Innskuddsgebyr£0

Fordeler

 • CopyTrading-funksjon
 • SSL-kryptering for å beskytte brukernes informasjon
 • Handel er provisjonsfrie

Ulemper

 • Begrenset kundeservice.

2. Capital.com

Capital.com, som ble lansert i 2016, er en fantastisk megler med flere eiendeler. Den har etablert seg som en lavkostplattform med over 5 millioner brukere, de har lave overnattingsgebyrer, tight spreads og 0% provisjon. Du kan lese vår fullstendige Capital.com-anmeldelse her.

Sikkerhet og Personvern

Capital.com er et FCA-, CySEC-, ASIC- og NBRB-lisensiert selskap som er forpliktet til å tilby den beste tradingopplevelsen i verden. Det viser at Capital.coms brukeres data er sikre og skjulte, ettersom nettstedet overholder strenge kriterier for å nå dette målet. Capital.com tar klientdatasikkerhet på alvor, noe den gjør delvis ved å følge PCI Data Security Standards.

Gebyrer og Funksjoner

Capital.com tilbyr et bredt spekter av gratis meglertjenester. Finansreglement er åpen for publikum. Eventuelle gebyrer du pådrar deg vil bli forklart før du betaler dem. Capital.coms hoved kostnader er spread kostnader, som ofte er lave sammenlignet med konkurrentene. Meglerens mobiltradingapp inkluderer et AI-drevet verktøy som bruker en deteksjonsalgoritme for å gi kundene personlig handelsinformasjon. Videre kan Capital.coms flerspråklige kunder kontakte en representant via e-post, telefon eller live chat.

GebyrGebyrbeløp
Innskuddsgebyr£0
Provisjonsgebyr0%
Inaktivitetsgebyr£0
Uttaksgebyr£0

Fordelere

 • Effektiv e-post- og chatstøtte
 • MetaTrader-integrasjon
 • Provisjonsfri handel

Ulemper

 • Hovedsakelig begrenset til CFD-er.

3. Skilling

Skilling er en multi-verdipapir megler som vokser raskt. Når det gjelder plattformfunksjoner og produkter tilgjengelig for erfarne tradere, gir megleren utmerkede handelsbetingelser. Seks år etter oppstarten tilbyr Skilling nå trading med Forex, CFD, aksjer og kryptovaluta til individuelle investorer. Du kan lese hele Skilling-anmeldelsen vår her.

Sikkerhet og Personvern

Det er viktig å sjekke meglerens regulatoriske status når du ser etter en megler som Skilling. Financial Conduct Authority (FCA) og Cyprus Securities and Exchange Commission har ansvaret for dyktighet (CySEC). Videre holdes midlene som tradere setter inn på Skilling-kontoene sine i en helt egen finansinstitusjon. Skilling bruker kun finansinstitusjoner av toppnivå til dette formålet for å sikre maksimal sikkerhet. Kjernekapital er bransjens målestokk for å måle en banks soliditet.

Gebyrer og Funksjoner

Det er ingen trading gebyrer hos Skilling på aksjer, indekser eller kryptovalutaer. Spreads belastes av plattformen, som varierer avhengig av andelen, men er vanligvis svært rimelige. Skilling tilbyr to forskjellige kontotyper for trading med FX og CFD-metaller. Standard Skill-kontoen har mye bredere spreads, men ingen provisjoner. I bytte mot lavere spreads belaster Premium-kontoen provisjoner på spotmetall- og CFD-handler. Skilling tilbyr også en demokonto, mobilapplikasjoner og en tradingassistent.

GebyrGebyrbeløp
Provisjonsgebyr£0
UttaksgebyrVarierer
Inaktivitetsgebyr£0
Innskuddsgebyr£0

Fordelere

 • Flott plattformvalg
 • Demokontoer

Ulemper

 • High spreads 
 • Tjenesten er utilgjengelig i flere land, inkludert USA og Canada.

Alt du trenger å vite om TeamViewer

I denne delen tar vi en mer detaljert titt på TeamViewer AG og utforsker selskapets historie, forretningsstrategi, hvordan det genererer inntekter og økonomiske resultater de siste fem årene til 2021.

TeamViewers historikk

Selskapet sporer sin historie til 2005 da grunnleggeren av Rossmanith GmbH utviklet TeamViewer-programvaren og markedsførte den under selskapet TeamViewer GmbH. Selskapet tilbyr programvaren gratis til private brukere, men selger den til bedriftskunder som må kjøpe en betalt lisens.

I 2010 kjøpte et Malta-basert IT-firma, GFI Software, TeamViewer GmbH, og i 2014 solgte det til Permira, et britisk private equity-selskap for rundt 1 milliard dollar – og gjorde dermed TeamViewer GmbH til en enhjørning (et privateid oppstartsselskap verdsatt til over 1 milliard dollar). Permira utvidet omfanget av programvaren og utviklet etterhvert en internasjonal kundebase for den.

I tråd med den generelle trenden i IT-bransjen endret TeamViewer GmbH sin forretningsmodell fra å selge lisenser til å tillate abonnementer i 2018. Før børsnoteringen i 2019 opprettet selskapet en ny selskapsstruktur, og ga nytt navn til TeamViewer Germany GmbH og etablerte TeamViewer AG som sitt morselskap. Selskapet ble notert på Frankfurt-børsen i september 2019.

Hva er TeamViewers strategi?

Selskapet tilbyr TeamViewer-nettskyplattformen for ekstern tilkobling, som muliggjør sikker ekstern tilgang til enhver enhet, på tvers av plattformer, hvor som helst og når som helst. Den kobler sammen datamaskiner, smarttelefoner, servere, IoT-enheter, roboter og til og med kommersielle maskiner, og gir høyhastighetsforbindelser selv i verdensrommet eller miljøer med lav båndbredde. Selskapet tilbyr også TeamViewer Assist AR for utvidet virkelighet.

Siden 2018 har TeamViewers forretningsstrategi vært å tilby en abonnementsbasert tjeneste, med månedlige eller årlige abonnementer, i stedet for salg av lisenser som ble brukt tidligere. Selskapet fokuserer på bedriftskunder som trenger skyplattformen for å koble sammen maskineriet og digitalisere prosessene langs den industrielle verdikjeden. Disse er mer for å opprettholde abonnementet på lang sikt. Interessant nok kan TeamViewers programvare brukes av selskaper i alle størrelser og fra alle bransjer, dermet er det et stort marked for produktet.

Hvordan tjener TeamViewer penger?

Selskapet lar enkeltpersoner bruke plattformen gratis, men begrenser tilkoblinger til én person som kobler til datamaskiner til familie og venner. Selskapet tjener penger på betalt kommersiell bruk, som kategoriseres i tre nivåer:

 • Forretningsnivået koster $610,80 per år og lar én bruker med opptil tre enheter få tilgang til opptil 200 datamaskiner, med opptil 10 møtedeltakere.
 • Premiumnivået lar opptil 15 brukere få tilgang til opptil 300 datamaskiner med opptil 10 møtedeltakere. Det koster $1 234,80 per år.
 • Bedriftsnivået koster $2 482,80 per år og lar opptil 30 brukere få tilgang til opptil 500 datamaskiner med opptil 10 møtedeltakere.

Selskapet tilbyr også betalte tilleggstjenester, for eksempel TeamViewer fjernadministrasjonstillegg som koster $22,92 per år hver. TeamViewer Assist AR-tillegg med utvidet virkelighet koster $468,00 per tekniker per år, og støtte for mobile enheter (iPad, iPhone og Android) koster ytterligere $394,80 per år. Den tilbyr også Servicecamp Service Desk med billettadministrasjon for $118,80 per agent per år.

Alle priser er korrekte i skrivende stund.

Hvordan har TeamViewer prestert de siste årene?

TeamViewer har hatt en blandet ytelse siden den ble børsnotert i september 2019. Som med andre selskaper som tilbyr plattformer for eksternt arbeid og møter, som Zoom Video Communications Inc. (ZM), drar TeamViewer-aksjen fordel av den koronapandemi-induserte nedstengningen og sosiale distanseringen i 2020.

Etter et innledende fall i mars 2020 da pandemien dukket opp, steg TeamViewer-aksjen jevnt frem til begynnelsen av juli 2020, noe som gjorde at aksjen nådde sitt rekordhøye nivå på €54,86. Siden den gang har imidlertid aksjen vært på vei ned. I skrivende stund (20. september 2021) handlet aksjen rundt €27,62, som er 49,65% unna dens all-time high.

Kilde: Yahoo Finance

Fundamental analyse av TeamViewer

Fundamental analyse er en måte å evaluere aksjer ved å se på faktorene som påvirker selskapets virksomhet. Investorer bruker det til å bestemme den underliggende helsen og egenverdien til selskapet. Noen av faktorene investorer vurderer når de vurderer en aksje, for eksempel bedriftsledelse, er ikke målbare. Men i denne veiledningen vil vi utforske de målbare, som selskapets inntekter, fortjeneste per aksje, P/E-forhold, utbytteavkastning og kontantstrøm.

TeamViewers inntekter

Også kjent som bruttosalg, er et selskaps inntekt den totale mengden penger selskapet genererer fra salg av produktene eller tjenestene. Den vises øverst i resultatregnskapet i en hvilken som helst års- eller kvartalsrapport, som ofte vises på selskapets nettsider, store aksjemegleres plattformer og nettsteder til finansrapporteringsfirmaer, som Yahoo Finance.

Investorer elsker aksjer som vokser stødig fra år til år. For regnskapsåret 2020 som ble avsluttet 30. desember 2020, genererte TeamViewer inntekter på €455,6 millioner, som representerer en inntektsvekst på 16,8% fra €390,2 millioner realisert i regnskapsåret 2019.

Kilde: Yahoo! Finance

TeamViewers fortjeneste per aksje

Fortjeneste per aksje brukes ofte av investorer og analytikere for å evaluere en aksje. Den viser beløpet selskapet tjente for hver utestående andel av sin ordinære aksje i løpet av regnskapsperioden. Den beregnes ved å dele den totale nettoinntekten (minus utbytte utbetalt til foretrukne aksjonærer) med antall utestående ordinære aksjer.

Du trenger imidlertid ikke å beregne det selv, da du enkelt kan finne det på din meglers nettside eller noen av de store finansnettstedene. På Yahoo! Finance oppgis TeamViewers EPS for regnskapsåret 2020 som €0,52 per aksje.

TeamViewers P/E-forhold

Prisinntjeningsforholdet (P/E) er en annen mye brukt beregning for verdivurdering av aksjer. Den sammenligner et selskaps aksjekurs med fortjeneste per aksje (EPS). Forholdet viser markedets forventninger til aksjen. En høy P/E antyder vanligvis at en aksjes pris er høy i forhold til inntjening og kan være overvurdert. Men det kan være at investorer forventer høyere inntjeningsvekst i fremtiden, så de er villige til å betale en høyere aksjekurs i dag. På samme måte kan en lav P/E indikere at den nåværende aksjekursen er lav i forhold til inntjening og muligens undervurdert, eller at investorer forventer nedgang i inntektene i fremtiden.

For å ta hensyn til vekstforventningene bruker analytikere PEG-raten, som måler forholdet mellom P/E-forholdet og inntjeningsveksten. Som et vekstjustert P/E-forhold, gir PEG-forholdet normalt en mer komplett historie enn P/E alene.

TeamViewers utbytteavkastning

Utbytte er kontantbetalinger et selskap gjør til sine aksjonærer for å belønne dem for å investere i selskapet. Selskaper kan betale utbytte kvartalsvis, halvårlig eller årlig. Når det deklareres utbytte, stiger aksjekursen frem til ex-utbyttedatoen og begynner deretter å synke.

Utbytteavkastningen måler det årlige utbyttet et selskap betaler i forhold til aksjekursen. Et selskap med høy utbytteavkastning foretrekkes av noen investorer fordi det gir dem en vanlig inntekt. I motsetning til investorer, fokuserer ikke tradere vanligvis på utbytte fordi de er mer interessert i kapitalgevinster. Per september 2021 har TeamViewer ikke utbetalt utbytte til aksjonærene.

TeamViewers kontantstrøm

Kontantstrøm refererer til hvordan kontanter og dets ekvivalenter strømmer inn og ut av en virksomhet. Det registreres i kontantstrømoppstillingen, som kan sees sammen med andre regnskap i økonomidelen av selskapets informasjon på meglerens nettsted eller til et hvilket som helst finansiell rapporteringsfirma.

Kontantstrømoppstillingen utfyller balansen og resultatregnskapet ved å vise hvor kontanter kommer fra og hvordan de brukes. Det viktigste elementet i kontantstrømoppstillingen er den frie kontantstrømmen, som viser hvor mye kontanter som er igjen selskapet har etter å ha betalt alle kostnadene ved å holde seg i virksomhet, inkludert kapitalutgifter til bygninger, maskiner og andre regninger. Den forteller investorer hvor mye penger selskapet har for å finansiere andre prosjekter, betale utbytte eller betale ned gjeld. Tabellen nedenfor viser at TeamViewer hadde rundt €198 millioner i fri kontantstrøm.

Kilde: Yahoo! Finance

Hvorfor kjøpe TeamViewer-aksjer?

TeamViewer-aksjen har prestert dårlig siden juli 2020. Imidlertid har selskapet fortsatt et visst vekstpotensial siden tjenestene deres er svært viktige i dagens verden. Fjernarbeid blir stadig med utbredt over hele verden, dermed blir tjenester som TeamViewers mer uvurderlige for bedrifter. Dessuten gjør TeamViewer oppkjøp (f.eks. Ubimax og Xaleon) for å oppnå ytterligere vekst.

Selskapet inngår også aktivt partnerskap og driver med nettverksbygging. I mars 2021 signerte selskapet en 5-årig avtale med Manchester United Football Club for ikke bare å bli klubbens offisielle sponsor, men også bruke teknologien til å drive klubbens oppsett, og integrere forholdet mellom laget og fansen. Gjennom klubbens enorme fanskare og nettverk kan selskapet få flere kunder og øke salget.

Dette er tre grunner til å kjøpe TeamViewer-aksjer:

 • TeamViewers produkter og tjenester er høyt verdsatt i dagens verden
 • Selskapet jobber aktivt med vekst
 • Aksjen er billig (per 20. september 2021), noe som kan gi en viss sikkerhetsmargin

Eksperttips om kjøp av TeamViewer-aksjer

Dette er en potensiell vekstaksje, tatt i betraktning viktigheten av tjenestene i dagens verden. I tillegg ligger aksjen i skrivende stund (20. september 2021) mer enn 49% under sitt høyeste nivå. Dermed kan aksjen appellere til både vekstinvestorer og verdiinvestorer. Uansett om du er en vekst- eller verdiinvestor, må du ha et langsiktig perspektiv når du kjøper aksjen.
- Emmanuel Ekwomadu
Kjøp TeamViewer-aksjer i dag!

5 ting du bør vurdere før du kjøper TeamViewer-aksjer

Her er fem viktige faktorer du bør være kjent med før du kjøper aksjer:

1. Forstå selskapet

Som den kjente verdiinvestoren Peter Lynch foreslo, kan det være en god idé å investere i selskaper du er kjent med, og hvis mulig, hvis produkter du allerede bruker. Likevel er ikke dette nok hvis du ikke også vurderer visse grunnleggende faktorer som kan fortelle deg den økonomiske helsen til selskapet. Du må finne ut selskapets forretningsmodell, hvordan det tjener penger, om inntektene vokser, samt andre viktige faktorer.

2. Forstå det grunnleggende innen investering

Det er viktig å forstå de grunnleggende elementene ved investering før du investerer pengene dine. Dette kan spare deg fra å gjøre dumme feil og tape kapitalen din. Du må vite hvordan du utfører ordrer riktig, slik at du ikke fyller en større posisjonsstørrelse enn du har tenkt. Du må også lære pengestyring, risikostyring og diversifisering som måter å minimere risiko på.

3. Velg din megler med omhu

Det er også flere faktorer du må vurdere før du velger megler. Noen av disse er blant annet reguleringsstatus, handelsgebyrer, enkle innskudd og uttak, tilgjengelige handelsplattformer og apper, kundeservice, støttede ordretyper (marked, limit, stopp og etterfølgende stopp) og tilgjengelige aksjer. Den aller viktigste faktoren er den regulatoriske statusen, spesielt i ditt bostedsland. Det gjør det mindre sannsynlig at du taper pengene dine hvis megleren går konkurs hvis det er en kompensasjonsordning i landet ditt, som Storbritannias kompensasjonsordning for finansielle tjenester (FSCS).

4. Bestem hvor mye du vil investere

Bestem hvor mye du vil investere og hvordan du fordeler midlene dine mellom de ulike aksjene. Planlegg også hvordan du vil kjøpe aksjene: foretar du en engangsinvestering på én gang eller bruker du dollar cost averaging-strategien for å øke posisjonen din gradvis?

Det er også viktig å være klar over at alt kan skje i aksjemarkedet, så man bør aldri investere mer enn man har råd til å tape. På samme måte bør man heller aldri investere med lånte midler (som leverage/giring), med mindre du har en solid forståelse av disse verktøyene.

5. Sett et mål for investeringen din

Det er ikke nok å bare kjøpe de aksjene du ønsker - du må også ha et mål for investeringen din. Det kan være å bygge opp pensjonsfondet ditt til pensjonisttilværelsen, spare til egenkapital for bolig eller finansiere et fremtidig prosjekt. Uansett mål, må du planlegge hvor lenge du skal beholde investeringen og når du skal selge. Du kan selge når prisen kommer til et bestemt nivå, når selskapets fundamentale forhold er svake, eller når du trenger pengene.

Oppsummering av kjøp av TeamViewer-aksjer

TeamViewer er et tysk teknologiselskap som tilbyr ekstern tilgang og støtteprogramvare. Selskapet har enorme vekstutsikter, og du kan kjøpe det via enhver aksjemegler med tilgang til Frankfurt-børsen.

Hvis du er klar til å investere i aksjen akkurat nå, kan du bare registrere deg for en aksjemeglers aksjehandelskonto, finne TeamViewer i listen over aksjer på plattformen, og legge inn en ordre for å kjøpe aksjen.

Om du ikke er klar til å investere helt enda kan du også lese våre andre guider for å få mer informasjon om investering. Du kan også starte "papirhandel" ved å bruke en aksjemeglers demokonto for å venne deg til plattformen.

Alternative aksjer

Credit Agricole logo
Credit Agricole
CRARF
...
...
JSW logo
JSW
JSWSTEEL
...
...
Lufthansa logo
Lufthansa
LHA
...
...
Eletrobras logo
Eletrobras
EBR
...
...
Storebrand logo
Storebrand
SREDF
...
...
indofood logo
indofood
INDF
...
...

Ofte stilte spørsmål

 1. En "enhjørning" er et begrep som brukes i finansverdenen for å beskrive et privat selskap (ennå ikke børsnotert) som er verdt minst én milliard amerikanske dollar. Risikokapitalister bruker det til å indikere verdien av en oppstart. Eksempler på tidligere enhjørninger er Facebook, Airbnb og Robinhood.

 2. En markedsordre er en ordre om å kjøpe eller selge en aksje til den nåværende beste tilgjengelige prisen i markedet. Mens en markedsordre sikrer umiddelbar utførelse, garanterer den ikke en spesifisert pris. Du bruker denne ordretypen når du vil at handelen skal utføres umiddelbart.

 3. En limitordre er en ordre om å kjøpe eller selge en aksje når prisen når en spesifisert pris eller bedre. Kjøpsgrenseordrer plasseres under gjeldende markedspris, og ordren utføres kun til den angitte prisen eller en lavere pris. Limitordre for salg plasseres over gjeldende markedsordre, og ordren utføres kun til grenseprisen eller en høyere.

 4. En stop-loss-ordre plasseres hos en megler for å selge eller kjøpe en aksje når prisen når et visst nivå mot din posisjon. Du kan bruke den til å begrense tap når markedet beveger seg i feil retning.

 5. Et etterfølgende stopp er en ordretype tradere bruker for å låse inn fortjenesten eller begrense tap når et marked beveger seg i en gunstig retning. Ordren beveger seg sammen med prisen når den beveger seg i en gunstig retning, og når prisen reverserer, holder den seg på det siste nivået den nådde, for å låse inn fortjeneste eller begrense tap.

 6. En av hovedårsakene til sterke, og ofte irrasjonelle, følelser er at man har investert over evne, dvs. at man har investert mer enn man har råd til å tape. For å håndtere disse følelsene er det derfor viktig å bare investere det du har råd til å tape og ikke forplikte mer enn en liten brøkdel av kapitalen din til hver handel. En annen ting du kan gjøre er å alltid sette en stop-loss-ordre slik at du ikke taper mer enn du tåler. Det er også bra å bygge en diversifisert portefølje av forskjellige eiendeler: aksjer, obligasjoner, råvarer og andre.