Home » Aksjer » Kjøp Orange
Start handel med eToro

Hvordan kjøpe Orange (ORAN)-aksjer i Norge 2024

Orange logo
Orange (ORAN)
...
24-timers endring
...
exchange
...

Tidligere France Télécom SA, Orange SA er et fransk multinasjonalt telekommunikasjonsselskap som betjener over 266 millioner kunder i Frankrike og andre europeiske land, Midtøsten og Afrika. Med hovedkontor i Paris, er det den tredje største teleoperatøren i Europa etter Vodafone og Telefónica. Selskapet tilbyr fasttelefoni og mobiltelekommunikasjon, dataoverføring og internett- og Internett-protokoll-tv (IPTV).

Orange-aksjer handles på Euronext Paris-børsen og er en del av CAC 40-indeksen. Denne guiden forteller deg hvordan du kan kjøpe Orange-aksjer, og hvorfor du kanskje vil ønske å gjøre det basert på ulike fundamentale faktorer.

Hvordan kjøpe ORAN-aksjer med 5 enkle trinn

  1. 1
    Besøk eToro via lenken nedenfor og registrer deg ved å oppgi din informasjon i de påkrevde feltene.
  2. 2
    Oppgi din personinformasjon og svar på et enkelt spørreskjema for informasjonsårsaker.
  3. 3
    Trykk på "Innskudd", velg din foretrukne betalingsmetode og følg instruksjonene for å finansiere kontoen din.
  4. 4
    Søk etter din favorittaksje og se de viktigste detaljene. Når du er klar til å investere, trykker du på "Handle".
  5. 5
    Oppgi beløpet du ønsker å investere, og konfigurer handelen din for å kjøpe aksjen.

Best anmeldte meglerhus for kjøpe av Orange-aksjer

1. eToro

eToro er et av de mest kjente sosiale investeringsnettverkene, med et oppdrag å forbedre investorers økonomiske kunnskap og aktivitet. Med over 17 millioner brukere siden oppstarten i 2007, har eToro blitt den fremste investeringsplattformen for både nybegynnere og erfarne tradere. Du kan lese hele vår eToro-anmeldelse her.

Sikkerhet og Personvern

Sikkerhet er en av de viktigste faktorene å vurdere når du velger en investeringsplattform. Siden eToro er regulert av Financial Conduct Authority (FCA) og Cyprus Securities and Exchange Commission (CySEC) kan du være trygg på at dine midler og personlige opplysninger er sikre. Videre krypterer eToro alle innsendinger med SSL-kryptering for å hindre hackere i å avskjære konfidensiell informasjon. Til slutt bruker plattformen tofaktorautentisering (2FA) for å fremme sikkerheten til brukernes kontoer.

Gebyrer og Funksjoner

Både nybegynnere og erfarne investorer kan benytte seg av eToros omfattende bibliotek med banebrytende tradingmetoder. Nybegynnere innen trading kan for eksempel benytte eToros CopyTrading-funksjon, som lar dem etterligne kjøpene og salgene til mer erfarne tradere. De med tradingerfaring vil bli glade for å høre at eToro tilbyr tilgang til flere markeder, inkludert aksjer, valutaer og kryptovaluta, alt fra en enkelt plattform. Videre er eToro en provisjonsfri tjeneste. Men for å fremme aktive handler på plattformen, krever plattformen er månedlig gebyr på £10 for inaktivitet.

GebyrGebyrbeløp
Provisjonsgebyr0%
Uttaksgebyr£5
Inaktivitetsgebyr£10 (månedlig)
Innskuddsgebyr£0

Fordeler

  • CopyTrading-funksjon
  • SSL-kryptering for å beskytte brukernes informasjon
  • Handel er provisjonsfrie

Ulemper

  • Begrenset kundeservice.

2. Capital.com

Capital.com, som ble lansert i 2016, er en fantastisk megler med flere eiendeler. Den har etablert seg som en lavkostplattform med over 5 millioner brukere, de har lave overnattingsgebyrer, tight spreads og 0% provisjon. Du kan lese vår fullstendige Capital.com-anmeldelse her.

Sikkerhet og Personvern

Capital.com er et FCA-, CySEC-, ASIC- og NBRB-lisensiert selskap som er forpliktet til å tilby den beste tradingopplevelsen i verden. Det viser at Capital.coms brukeres data er sikre og skjulte, ettersom nettstedet overholder strenge kriterier for å nå dette målet. Capital.com tar klientdatasikkerhet på alvor, noe den gjør delvis ved å følge PCI Data Security Standards.

Gebyrer og Funksjoner

Capital.com tilbyr et bredt spekter av gratis meglertjenester. Finansreglement er åpen for publikum. Eventuelle gebyrer du pådrar deg vil bli forklart før du betaler dem. Capital.coms hoved kostnader er spread kostnader, som ofte er lave sammenlignet med konkurrentene. Meglerens mobiltradingapp inkluderer et AI-drevet verktøy som bruker en deteksjonsalgoritme for å gi kundene personlig handelsinformasjon. Videre kan Capital.coms flerspråklige kunder kontakte en representant via e-post, telefon eller live chat.

GebyrGebyrbeløp
Innskuddsgebyr£0
Provisjonsgebyr0%
Inaktivitetsgebyr£0
Uttaksgebyr£0

Fordelere

  • Effektiv e-post- og chatstøtte
  • MetaTrader-integrasjon
  • Provisjonsfri handel

Ulemper

  • Hovedsakelig begrenset til CFD-er.

3. Skilling

Skilling er en multi-verdipapir megler som vokser raskt. Når det gjelder plattformfunksjoner og produkter tilgjengelig for erfarne tradere, gir megleren utmerkede handelsbetingelser. Seks år etter oppstarten tilbyr Skilling nå trading med Forex, CFD, aksjer og kryptovaluta til individuelle investorer. Du kan lese hele Skilling-anmeldelsen vår her.

Sikkerhet og Personvern

Det er viktig å sjekke meglerens regulatoriske status når du ser etter en megler som Skilling. Financial Conduct Authority (FCA) og Cyprus Securities and Exchange Commission har ansvaret for dyktighet (CySEC). Videre holdes midlene som tradere setter inn på Skilling-kontoene sine i en helt egen finansinstitusjon. Skilling bruker kun finansinstitusjoner av toppnivå til dette formålet for å sikre maksimal sikkerhet. Kjernekapital er bransjens målestokk for å måle en banks soliditet.

Gebyrer og Funksjoner

Det er ingen trading gebyrer hos Skilling på aksjer, indekser eller kryptovalutaer. Spreads belastes av plattformen, som varierer avhengig av andelen, men er vanligvis svært rimelige. Skilling tilbyr to forskjellige kontotyper for trading med FX og CFD-metaller. Standard Skill-kontoen har mye bredere spreads, men ingen provisjoner. I bytte mot lavere spreads belaster Premium-kontoen provisjoner på spotmetall- og CFD-handler. Skilling tilbyr også en demokonto, mobilapplikasjoner og en tradingassistent.

GebyrGebyrbeløp
Provisjonsgebyr£0
UttaksgebyrVarierer
Inaktivitetsgebyr£0
Innskuddsgebyr£0

Fordelere

  • Flott plattformvalg
  • Demokontoer

Ulemper

  • High spreads 
  • Tjenesten er utilgjengelig i flere land, inkludert USA og Canada.

Alt du trenger å vite om Orange

La oss nå bli bedre kjent med Orange SA ved å utforske selskapets historie og forretningsstrategie, hvordan det tjener penger og hvordan det har prestert de siste årene.

Oranges historie

Orange SA sin historie kan spores tilbake til 1991 da Hutchison Telecom, et britisk datterselskap av det Hong Kong-baserte konglomeratet Hutchison Whampoa, kjøpte en styrende eierandel i Microtel Communications Ltd og omdøpte Microtel til Orange Personal Communications Services Ltd.

I oktober 1999 solgte Hutchison Telecom Orange til det tyske konglomeratet Mannesmann AG kjøpt for 33 milliarder dollar. I februar 2000 kjøpte Vodafone Mannesmann for 183 milliarder dollar. Vodafone måtte imidlertid selge Orange siden EU-regelverket ikke tillot det å ha to mobillisenser.

Så i august 2000 kjøpte France Télécom Orange plc fra Vodafone for en total estimert kostnad på €39,7 milliarder og fusjonerte den med sine andre mobiltjenester. Den ga deretter den nye gruppen et nytt navn, og i mars 2001 ble Orange SA notert på Euronext Paris-børsen, med en sekundærnotering på London Stock Exchange og New York Stock Exchange. I mai 2001 ble Orange SA en del av CAC 40-indeksen, som representerer de 40 beste franske selskapene etter markedsverdi.

Hva er Oranges strategi?

Orange SA tilbyr fasttelefoni og mobiltelekommunikasjon, dataoverføring og andre verdiøkende tjenester til enkeltpersoner, bedrifter og andre telekommunikasjonsoperatører over hele verden. Det selger også mobiltelefoner, bredbåndsutstyr og relaterte enheter og tilbehør

Selskapets strategiske plan inkluderer å utvikle nettverksoperatørmodellen til å inkludere 5G-funksjoner, akselerere i vekstområder, prioritere data og AI (kunstig intelligens) i modellen, og sammen med sine ansatte skape et fremtidsrettet selskap.

Den planlegger å utnytte vekstpotensialet i Afrika og Midtøsten-regioner for både individuelle og bedriftskunder. Orange mener at dets styrke ligger i å forene forretningsresultater og en bærekraftig tilnærming med våre kunder, ansatte, interessenter, partnere og samfunnet generelt.

Hvordan tjener Orange penger?

Orange SA tjener penger på salg av tjenestene sine, som de tilbyr under følgende segmenter: IT-tjenester og programvare, telekomtjenester, digitalt innholds-TV- og videotjenester og internett-tjenester. Selskapet tjener også penger på salg av nettverksutstyr, mobiltelefoner, og andre smarte enheter.

Når det gjelder geografiske segmenter, deler selskapet driften sin inn i fem regioner: Nord-Amerika, Asia-Stillehavet, Europa, Latin-Amerika og Afrika og Midtøsten.

Hvordan har Orange prestert de siste årene?

Orange SA-aksjen har vært synkende siden 2001, til tross for at de forsøkte å øke i 2003 og igjen i 2007-2008. Fra det høyeste nivået på $209,94, falt aksjen så lavt som $9 før den steg til området $17-$18. Siden 2014 har den beveget seg sidelengs i $14-$18-regionen før koronaviruspandemien i 2020 tvang aksjen ned til $10-$12-området.

Kilde: Yahoo! Finance

Fundamental analyse av Orange

Fundamental analyse er en metode for å evaluere en aksje ved å studere selskapets virksomhet og bli kjent med dets økonomiske helse og egenverdi. Noen av faktorene investorer vurderer når de vurderer en aksje ved hjelp av fundamental analyse, er ikke målbare. I denne veiledningen vil vi imidlertid fokusere på målbare økonomiske beregninger, slik som selskapets inntekter, fortjeneste per aksje, P/E-forhold, utbytteavkastning og kontantstrøm.

Oranges inntekter

Et selskaps inntekt er mengden penger det tjener på salg av sine produkter eller tjenester. Dette presenteres øverst i selskapets resultatregnskap i kvartals- eller årsrapporten eller på nettsiden til megleren din, og det er derfor det gjerne kalles topplinjen.

Når det er år-til-år eller kvartal-til-kvartal inntektsvekst, vil aksjen sannsynligvis gi bedre resultater enn når det er en inntektsnedgang. I regnskapsåret 2020 rapporterte Orange SA en omsetning på 42,27 milliarder euro, som representerer en 0,8% økning i inntekten sammenlignet med 2019-verdien.

Oranges fortjeneste per aksje

Et selskaps nettoinntekt representerer nettoresultatet etter å ha trukket fra alle kostnader ved å drive forretning, skatter og andre avgifter. Siden du bare eier noen aksjer i selskapet, ikke hele selskapet, bør du være mer opptatt av fortjeneste per aksje (EPS), som beregnes ved å dele selskapets totale inntjening (minus utbytte som utbetales til foretrukne aksjonærer) med tallet av utestående aksjer i sin ordinære aksje.

Du trenger imidlertid ikke å beregne EPS selv siden du kan få det fra aksjemeglernes nettsted eller noen av de store finansielle nettstedene. Den årlige EPS for Orange SA for regnskapsåret 2020 var €1,72.

Oranges P/E-forhold

Et selskaps P/E-forhold (prisinntjeningsforhold) er en beregning som sammenligner aksjekursen med inntjening per aksje. Den beregnes ved å dele den nåværende aksjekursen på aksjen med den årlige EPS, men du kan se den på meglerens nettsted eller et hvilket som helst større finansnettsted. Orange SAs P/E-forhold (TTM) er 30,228, noe som betyr at investorer er villige til å betale $30,28 for hver $1,00 selskapet tjener per aksje.

Mens et høyt P/E-forhold generelt indikerer at aksjen er overvurdert, er det faktisk ingen grenseverdi for P/E-forholdet. Så investorer prøver å sammenligne med tilsvarende aksjer for å få en ide om hva som er høyt eller ikke. Men det er bedre å også sjekke PEG-forholdet siden det tar hensyn til inntektsveksten.

Oranges utbytte

Selskaper betaler utbytte til sine aksjonærer som en måte å distribuere inntektene for den regnskapsperioden til eierne av selskapet. De foretar vanligvis disse betalingene kvartalsvis, halvårlig eller årlig. Orange SA betalte et utbytte på €0,90 for regnskapsåret 2020. Aksjekursen har en tendens til å stige når utbytte deklareres, men deretter begynner den å falle fra datoen for ex-utbytte.

Utbytteavkastningen viser hvordan det totale årlige utbyttet er i forhold til aksjekursen, og investorer bruker det til å måle avkastningen de får fra å investere i aksjen. For eksempel var Oranges årlige utbytte for regnskapsåret 2020 €0,90 per aksje og aksjekursen er €9,28 (1. oktober 2021), så utbytteavkastningen er 9,70% (0,90/9,28). Dette trenger du heldigvis ikke å beregne selv, da du kan se dette, sammen med andre økonomiske nøkkeltall på aksjemeglerens nettsted eller noen av de store finansnettstedene.

Oranges kontantstrøm

Kontantstrøm oppstillingen er et finansregnskap som registrerer hvordan et selskap genererer og bruker kontanter og kontantekvivalenter. Du kan se det ved siden av de andre regnskapene i finansdelen av selskapets informasjon på en meglers nettside eller noen av de store finansnettstedene.

Du bør fokusere på den frie kontantstrømmen fordi den viser hvor mye kontanter selskapet har igjen etter å ha betalt for store utgifter. Det er kontantene selskapet kan bruke til å finansiere ekspansjon, betale utbytte eller betale ned gjeld. Fra Orange SAs kontantstrøm oppstilling nedenfor kan du se at selskapet hadde rundt 4,15 milliarder euro i fri kontantstrøm ved utgangen av regnskapsåret 2020.

Hvorfor kjøpe Orange SA-aksjer?

Som en innovativ telekommunikasjonsaksje som kan dra nytte av 5G-trenden, har Orange SA enorme vekstutsikter, til tross for dårlige resultater gjennom årene. Selskapet er den tredje største mobiloperatøren i Europa og har også tilstedeværelse i mange andre regioner over hele verden. Den planlegger å akselerere vekstområdene og bruke innovative ideer som AI for å forbedre tjenestene sine.

Her er tre grunner til at du kanskje vil kjøpe Orange SA-aksjer:

  1. Selskapet er et etablert telekomselskap med kapasitet til å innovere og utvide;
  2. Det står til å dra nytte av 5G-trenden i markedet;
  3. Det har en historie med å betale utbytte.

Eksperttips om kjøp av Orange-aksjer

Selv om aksjen har vært på vei nedover lenge, har den fortsatt potensial til å prestere godt. På grunn av den enorme volatiliteten i aksjen er det imidlertid bedre å kjøpe under et fall enn å kjøpe på en breakout. Det kan også være å foretrekke å legge inn en limitordre for å spesifisere prisen du ønsker å kjøpe til.
- kanirobinson
Kjøp Orange-aksjer i dag!

5 ting du bør vurdere før du kjøper Orange-aksjer

Dette er de fem tingene du må vurdere før du kjøper Orange SA-aksjer.

1. Forstå selskapet

Peter Lynch og Warren Buffett mener at det er best å investere i et selskap du er kjent med. Selv om dette rådet kan være fornuftig, er det ikke nok i seg selv, hvis du ikke også vurderer viktige fundamentale faktorer som kan fortelle deg om selskapets økonomiske status. At du bruker Orange SA-tjenester gjør det ikke til et flott selskap: du må finne ut hvordan det tjener penger - hvis det har tjent penger - og hvordan det administreres.

2. Forstå det grunnleggende innen investering

Det er viktig å lære det grunnleggende om investering før du investerer penger i markedet. Lær hvordan du legger inn ordre i markedet ved å bruke meglerens plattform. Det kan være lurt å øve seg med papirhandel for å bli kjent med verktøyene på meglerens plattform og forstå hvordan markedet fungerer. Dette kan hjelpe deg med å unngå noen vanlige feil som å legge inn feil ordre. Du bør også prøve å bli kjent med konsepter som pengestyring, risikostyring og diversifiseringsteknikker.

3. Velg din megler med omhu

Før du velger en megler å handle med, må du vurdere visse faktorer, for eksempel meglerens handelsgebyrer og provisjoner, kundestøttetjenester, enkelt innskudd og uttak, handelskanaler og plattform, støttede ordretyper og reguleringsstatus.

Reguleringsstatusen, spesielt i ditt bostedsland, er veldig viktig ettersom den gjør megleren din pålitelig. Det kvalifiserer deg også til å dra nytte av enhver kompensasjonsordning i ditt land i tilfelle megleren går konkurs.

4. Bestem hvor mye du vil investere

Du bør vite hvor mye du planlegger å investere og hvordan du henter midlene. Det kan være nødvendig å spare den disponible inntekten en stund for å få inn et rimelig beløp. Uansett hva du gjør, sørg for at du ikke investerer pengene du trenger for å ta vare på deg selv og betale regningene dine.

Når du har spart nok penger til å investere, planlegg hvordan du setter pengene i markedet. Å investere alle pengene på en gang er kanskje ikke den beste ideen på grunn av volatilitet. Det kan være å foretrekke å gradvis skalere inn og bygge din tidsposisjon.

5.Sett et mål for investeringen din

Har du et investeringsmål? Det bør du ha for å kunne planlegge aktiviteten din i markedet. Målet ditt kan for eksempel være å spare til pensjon, eller samle inn penger for å finansiere fremtidige prosjekter. Uansett må du tenke over hvordan det påvirker når du har behov for å ta ut investeringen din. Skal du selge aksjene dine når du når en viss alder eller når prisen når et visst nivå? Du må kanskje vurdere de fundamentale aspektene ved et selskap for å vite når det er i en svak situasjon. Du kan imidlertid også bestemme deg for å holde posisjonene dine på ubestemt tid og selge når du trenger penger.

Oppsummering av kjøp av Orange-aksjer

Orange SA er et fransk multinasjonalt selskap som tilbyr fasttelefoni og mobiltelekommunikasjon, dataoverføring og internetttjenester over hele verden. Du vil kanskje kjøpe denne aksjen for å dra nytte av 5G-trenden i markedet, og du kan kjøpe den fra enhver megler med tilgang til Euronext Paris eller NYSE.

Er du klar til å investere i Orange SA-aksjer akkurat nå? Da kan du registrere en konto hos en aksjemegler, se etter aksjen på plattformen, og legg inn en kjøpsordre i form av en markeds- eller limitordre.

Hvis du ikke er klar til å investere helt enda kan du fortsette å lese våre andre guider for å få mer informasjon om investering. Det kan også være lurt å prøve seg på "papirhandel" med en aksjemeglers demokonto for å lære hvordan du legger inn ordre.

Alternative aksjer

Telenor logo
Telenor
TELNF
...
...
JSW logo
JSW
JSWSTEEL
...
...
Lufthansa logo
Lufthansa
LHA
...
...
Eletrobras logo
Eletrobras
EBR
...
...
Storebrand logo
Storebrand
SREDF
...
...
indofood logo
indofood
INDF
...
...

Ofte stilte spørsmål

  1. "Best case"-ordre, også kjent som en markedsordre, er en ordre om å kjøpe eller selge en aksje til gjeldende beste tilgjengelige pris i markedet. Denne typen ordre får din handel utført umiddelbart, men det kan hende du ikke kommer inn til en god pris hvis volatiliteten er høy. Det vil si at inngangsprisen din kan være forskjellig fra det du hadde tenkt.

  2. En limitordre er en type handelsordre som lar deg angi prisen du vil at handelen skal utføres til. Med denne typen ordre vil handelen din bare bli utført til den forhåndsinnstilte prisen eller en bedre pris når prisen når det forhåndsinnstilte nivået. For en kjøpsordre settes limitordren under gjeldende markedspris, mens for en salgsordre er den satt over gjeldende markedsordre. Selv om en limitordre lar deg gå inn til din foretrukne pris eller en bedre, kan det hende at handelen aldri blir utført hvis prisen ikke når det forhåndsinnstilte nivået.

  3. Dette er den faktiske eller forventede økningen i overskudd over to sammenlignbare perioder, som kan være enten fra år til år eller kvartal til kvartal. For eksempel, hvis et selskap tjente 2 milliarder dollar i overskudd i 2019 og 2,1 milliarder dollar i 2020, ville inntektsveksten være 5% år-til-år. Bortsett fra den totale inntekten, kan du også måle EPS-vekst.

  4. Pengehåndtering refererer til hvor mye av handelskapitalen du forplikter til hver handel. Å forplikte 50% av handelskapitalen til én handel er mer risikabelt enn å forplikte bare 5%. Hvis noe går galt, vil du miste 50% av kapitalen din i førstnevnte, og i sistnevnte vil du bare miste 5% av kapitalen din og fortsatt ha 95% å handle med. Hvor mye penger du forplikter deg i hver handel vil avgjøre posisjonsstørrelsen din.

  5. Ja, en stop-loss-ordre bidrar til å få deg ut av markedet hvis forholdene er ugunstige for din posisjon. Det får deg ut med et begrenset tap og bevarer kapitalen din for nye muligheter som vil dukke opp i fremtiden. Pass imidlertid på at du ikke setter stop-loss-ordren din nær inngangsnivået ditt, slik at normale prissvingninger gjør at posisjonen din lukkes for tidlig, slik at du lider unødvendige tap.

  6. Diversifisering hjelper deg å spre kapitalen din over ikke-korrelerende aksjer og til og med på tvers av ulike aktivaklasser. Tanken er at hvis en investering gir dårlige resultater, vil andre eiendeler som gjør det bra kompensere for tapene.